İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Beşiktaş’ta çakar sistemiyle geçiş üstünlüğü hakkını usulsüz biçimde kullanan ve emniyet şeridini ihlal eden bir araca yönelik işlem yapıldığını duyurdu. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, söz konusu aracın tespit edildiğini ve çakar donanımı ile geçiş üstünlüğü hakkının iptal edildiğini bildirdi.

Bakan Yerlikaya, “Aracın sürücüsüne, ışıklı ve sesli uyarı işaretini mevzuata aykırı şekilde kullanmak, emniyet şeridini ihlal etmek, geçiş üstünlüğü hakkını gereksiz yere kullanmak, seyir halindeyken cep telefonu ile konuşmak, emniyet kemeri takmamak ve standart dışı plaka kullanmak gibi ihlaller nedeniyle toplam 155 bin 401 TL idari para cezası uygulanmıştır” ifadelerini kullandı.

Bakanlık yetkilileri, trafik güvenliğini tehlikeye atan ve kamuoyunda tepkiye neden olan bu tür usulsüz uygulamalara karşı mücadelenin kararlılıkla süreceğini vurguladı.