Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile görüştü. Çavuşoğlu, basın toplantısında Türkiye-Rusya ve Suriye arasında yapılması beklenen üçlü zirvenin İran'ın da katılmasıyla dörtlü gerçekleşmesinin planladığını belirtti.

Çavuşoğlu, Suriye, Rusya ve İran dışişleri bakan yardımcılarının önümüzdeki hafta Moskova'da bir araya geleceğini duyurdu ve şu ifadeleri kullandı: "Dışişleri Bakanları toplantısı için çalışmalar devam ediyor. Bunu 4’lü bir şekilde yapmayı planlıyoruz. Rusya'dan olası Dışişleri Bakanları toplantısı için teknik bir toplantı yapılması teklifi geldi. Dışişleri Bakanları toplantısının hazırlıkları yapılacak. Gelecek hafta Moskova’da teknik toplantı için Rusya'dan davet aldık. Biz de bu toplantıya katılacağız. İran da katılacak." Dedi.
SURİYE’YE YAPILAN DEPREM YARDIMLARI
Bakan Çavuşoğlu, Suriye'ye yapılan deprem yardımları ile ilgili şunları söyledi: "Deprem Türkiye'de 11 ilimizi etkiledi. Elbette Suriye'de de ciddi bir hasara yol açtı. Suriyeli kardeşlerimiz de vefat etti. Bir yandan kendi yaralarımızı sararken, Suriye'deki depremzedelere duyarsız kalmamız mümkün değildi. Yardımların Suriye'ye ulaştırılması için elimizden geleni yaptık. Cilvegözü sınır kapımız var. Bu kapıya ulaşan yollar deprem sebebi ile zarar gördü. Bunların kısa sürede tamir edilmesi için gerekli adımları attık. Şimdiye kadar BM'ye ait 475 TIR buradan geçti.
Suriye'ye yardım götürmek isteyen tüm uçaklara hava sahamızı da açtık. Sınır ötesi yardımlara ek olarak çizgi ötesi yardımlar konusunda da gerekli desteği verdik. Kilis'te açık olan iki sınır kapımızın insani yardımlar için kullanabileceğini söyledik."