Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kanal İstanbul projesine yönelik eleştirileri dikkate aldıklarını belirten Özhaseki, ‘’Vatandaşlarımızla sürekli irtibat halindeyiz’’ dedi. İşte detaylar…

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bakanlık tarafından yürütülen projelerle ilgili bilgi verdi. NTV canlı yayınına katılan Bakan Özhaseki’nin gündemindeki ilk konusu Kanal İstanbul projesiydi. Kanal İstanbul projesinin İstanbul’a sağladığı yararlardan bahseden Bakan Özhaseki, ‘’İstanbul’un susuz kalacağı yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. İstanbul, ülkemizin en kalabalık nüfusa sahip simge şehredir. Vatandaşlarımızın iyi şartlarda yaşayabilmesi için devlet elinden geleni yapmaktadır. Her şeye rağmen Kanal İstanbul’a yönelik eleştirileri dikkate alıyoruz. Zira, vatandaşlarımızın isteği ve arzusu bizim için çok değerlidir. Çed raporları hazırlandı. Bazı, sivil toplum kuruluşlarının iddia ettiği gibi bir durumun olmadığı görüldü. Raporları hem sivil toplum kuruluşlarıyla hem de vatandaşlarımızla paylaşıyoruz. ÇED süreci içerisinde halk toplantıları düzenlemeye başlayacağız. Bu şekilde vatandaşlarımızın isteklerini daha çabuk öğreneceğiz’’ diye konuştu.

Türkiye’nin deprem hazırlıklarıyla ilgili de bilgi veren Bakan Özhaseki, ‘’Geçmişe nazaran daha donanımlı olduğumuzu söyleyebiliriz. Lakin, eksiklerimiz de var. Uzmanların söylediğine göre İstanbul’un Adalar bölgesinde deprem olma riski var. Vatandaşlarımızı uyarmak, doğru bilgiye yönlendirmek benim görevim olduğu için açıkça söylüyorum. Avcılar semtindeki 2000 yılı öncesinde yapılmış olan 5-6 katlı binalar içinde risk söz konusu’’ dedi. Kentsel dönüşümle ilgili önemli uyarılarda bulunan Bakan Özhaseki, ‘’Çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. 5 yıl içerisinde 600 bin yapının dönüşümü tamamlandı. Yerinde ve bazlı dönüşümü esas alıyoruz. Belediyelere teşvik vermeye başlayacağız. Birden çok planımız bulunuyor. Hayata geçirdiğimizde Türkiye’de yer yerinden oynayacak. Yaz aylarından itibaren projelerimizi başlatacağız. Başta İstanbul olmak üzere ülkemizin dört bir yanında kentsel dönüşüm projeleri başlatılacak. Ayrıca, Fikirtepe sorununu da çözmek için kolları sıvadık’’ dedi.