Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, katıldığı canlı yayında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati açıklamalarında, 'Türkiye'nin potansiyelini bilmeyenlerin hayal kırıklığına uğrayacağı bir süreci yaşayacağız" ifadelerini kullandı.

Emtia fiyatları gerginlikten dolayı yükseliyordu, savaş ile beraber daha fazla arttı. Bu sürecin enflasyon ile yürüyeceğini ve biz muhalefetin bize bunun ile saldırmaya çalışacağını söylemiştik. TÜİK bugün rakamları açıkladı. Enflasyonun kalıcı olmaması için gerekli tedbirlerin alınması önemli. Ben umutluyum çünkü Türkiye salgın döneminde olduğu gibi öyle bir başarılı sonuç elde edecek bundan yüzde yüz eminim. Türkiye'nin potansiyelini bilmeyenlerin hayal kırıklığına uğrayacağını bir süreci yaşayacağız.

"TÜRKİYE'NİN KAPASİTESİ ÇOK BÜYÜK"

Türkiye altyapısını tamamlanmış bir ülke ve kapasitesi çok büyük. Yanıbaşımızda savaş varken bile çarklar döndü. 

20 yıl boyunca dar gelirlerinin taleplerinin karşılandığı bir ülkede yaşıyoruz. Bu kesim mutlaka desteklenmeli. Asgari ücrete iki defa yapılan düzenleme ile artışlar yapıldı. Sıkıntıların bertaraf edecek bir hükümet iş başında. Dar gelirli şunu biliyor bana sahip çıkan bir devlet var. Dar gelirlileri mağdur etmeyeceğiz.