Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’yi bakanlık binasında ziyaret ederek, ATO’nun 67 meslek komitesinin gündeminde yer alan sorun ve çözüm önerilerini aktardı.

Bakan Nebati  küresel ekonomideki gelişmelere değinerek, Rusya-Ukrayna savaşına rağmen tahıl koridoru oluşturulması ve nakliyenin başarıyla gerçekleştirilmesini değerlendirdi. Dünyanın gıda arz güvenliği konusunda endişe yaşadığı bir dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın diplomasi başarısıyla tahıl koridoru oluşturulduğunu hatırlatan Nebati, “Tahıl koridoru oluşturulması Recep Tayyip Erdoğan etkisidir. Gıda arzı problemini ortadan kaldıran Türkiye ve Cumhurbaşkanıdır. Dolayısıyla şu anda dünyada Türkiye’ye karşı çok olumlu bir bakış var” dedi.

Enflasyon muhasebesi için nabız tutulacak

ATO Başkanı Baran’ın enflasyon muhasebesi önerisi üzerine “Reel sektörün sıkıntı yaşamasını istemiyoruz. Bu nedenle görüş alarak karar veriyoruz” diyen Bakan Nebati, enflasyon muhasebesi konusunda reel sektörün görüşlerinin alınması talimatını verdi.