Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın mayıs ayı sosyal yardım ödemelerini bu hafta itibariyle başlayacağı tahmin ediliyor. Bu hafta aile destek paketi ödemelerinin, önümüzdeki haftalarda da evde bakım maaşı ile sosyal ve ekonomik destek ödemesinin sağlanması beklenirken, söz konusu destek programlarının yanı sıra farklı ödemeler de merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu çerçevede, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da geçtiğimiz aylarda olduğu gibi mayıs ayında da ödemelere ilişkin düzenli olarak bilgilendirmede bulunuyor.

Faizsiz Evlilik Kredisi Ne Zaman Verilecek?

Sade ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aile kurumunun güçlendirilmesi ve gençlerin maddi yüklerinin hafifletilebilmesi için 150.000 TL evlilik kredisi için geçtiğimiz süreçte başvuruları almaya başlamıştı. 48 ay vadeli iki yıl geri ödemesiz kredi için ilk aşamada deprem bölgesinde başvurular alınırken ödemelerin ne zaman yapılacağı merak ediliyor. Mayıs ayı içerisinde başvuruları kabul edilen gençlere ödemelerin sağlanacağına dair açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş:

‘’Gençlerimizin aile kurmalarını desteklemek ve onları her türlü sosyal riske karşı korumak için Aile ve Gençlik Fonunu kurduk. Bu fonla genç çiftlerimize faizsiz kredi desteği sağlıyoruz. Bu vesileyle Mayıs ayı içerisinde başvuruları kabul edilen gençlerimizle ödemeleri yapacağımızın müjdesini de paylaşmak istiyorum” dedi.

Turk Lirasi Emekli Odemesi

2024 Mayıs Aile Bakanlığı Ödemeleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı mayıs ayında faizsiz evlilik kredisi ödemelerine başlaması beklenirken, söz konusu kredinin yanı sıra, farklı destek programları çerçevesinde sağlanacak yardımlar da merak edilen konular arasında yer alıyor. Mayıs ayı sosyal yardımlarının ne zaman verileceğine ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi ancak önceki aylardaki ödeme tarihi dikkate alınarak yürütülen tahminlere göre 10 Mayıs'ta aile destek paketi ödemelerinin, 15 Mayıs'ta evde bakım maaşının, 15-20 Mayıs tarihleri arasında da sosyal ve ekonomik destek ödemesinin hesaplara yatacağı düşünülüyor. Mayıs ayı ödemeleri sağlandıkça bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden duyuru metinleri yayınlanacak.