Başkan Memduh Büyükkılıç, bu kez Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile birlikte ilçe ziyaretleri gerçekleştirdi. İlk olarak Felahiye’yi ziyaret eden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, milletvekili adayı Hüseyin Okandan ve beraberindeki heyet, ilçe sakinleri ile bir araya geldi.

İlçe sakinlerinin sıcak ve samimi ilgisiyle karşılanan Başkan Büyükkılıç, burada yaptığı konuşmada, “Belediye başkanımız ile el ele, bundan sonra daha büyük hizmetlere diyorum” ifadelerini kullandı. Bakan Akar da “Bizleri sıcak karşılamanızdan dolayı şükranlarımı sunuyorum. Türkiye, büyük ve güçlü Türkiye olma yolunda Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ilerlemesini sürdürüyor. Bizler milletimizin yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kaydetti.

Felahiye Belediye Başkanı Vural Coşkun ise ‘belediyeciliğin duayeni, belediyeciliğin ustası’ diye nitelendirdiği Başkan Büyükkılıç’a yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, “Büyükşehir Belediye Başkanımıza doğalgazımız için teşekkür ediyoruz. Yine arıtma tesisimiz, Büyükşehir Belediyemiz tarafından maliyeti 36 milyon TL olan çalışmalar başladı, devam ediyor” şeklinde konuştu.

Başkan Büyükkılıç ve Bakan Akar ile beraberindeki heyet, ayrıca 2011 yılında terör örgütü PKK tarafından Tunceli Geyiksuyu’nda şehit düşen kahraman Jandarma Uzman Çavuş Bekir Erciyes’i kabri başında anarak, şehit ailesini de ziyaret edip, bir süre görüştüler.

Heyet, Felahiye ziyaretinin ardından Özvatan ilçesine geçti. Cumhur İttifakı ortağı Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir ve ilçe sakinleri tarafından karşılanan Başkan Büyükkılıç ve Bakan Akar, burada vatandaşla buluştu.

Başkan Büyükkılıç ve Bakan Akar ile beraberindeki heyet, Özvatan ilçe ziyareti sonrası yine Cumhur İttifakı olan Sarıoğlan ilçesine geçti. Burada heyet, ‘Sarıoğlan seninle gurur duyuyor’, ‘Azerbaycan Fatihi Hulusi Akar’ sloganları ile büyük sevgi gösterisi ile karşılandılar.

Sarıoğlan ziyareti sonrası son olarak Akkışla’ya geçen heyet, burada yine ilçe sakinlerinin sıcak ve samimi ilgisiyle karşılaştı. Heyet, KAYMEK Akkışla Kadın ve Gençlik Merkezi'nde gerçekleşen programa katıldı.