Sağlık memuru olarak çalışan Cuma Ali Ceylan'ı 9 yerinden bıçaklayarak ölmesine sebep olan 15 yaşındaki kız C.C'ye, Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesi "üst soydan akrabayı kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezası vermişti. Verilen karar sonrasında ise mahkeme heyeti verilen ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına ilk olarak "haksız tahrik" indirimi uyguladı ve ceza 24 yıla düşürüldü. Daha sonrasında ise sanığın 18 yaşından küçük olması sebebiyle "yaş küçüklüğü" indirimi uygulandı ve ceza 24 yıldan 12 yıla düşürüldü. Son olarak ise "iyi hal" indirimi uygulandı ve 12 yıllık ceza 10 yıla düşürüldü. Böylece mahkeme heyetinin ilk olarak vermiş olduğu ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası, 3 farklı indirimin uygulanması sonucu 10 yıla indirilmişti.

Müşteki Cuma Ali Ceylan'ın avukatları mahkeme heyetinin vermiş olduğu bu karara tepki gösterdi ve heyet kararını Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi’ne taşıdı. "Haksız tahrik" ve "iyi hal" indirimlerinin kaldırılarak sanığa verilen cezanın artırılmasını talep etti.

Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi 1’inci Ceza Dairesi, yerel mahkemenin vermiş olduğu kararı inceledi ve verilen kararda herhangi bir hukuka aykırılık olmadığını tespit etti. İspat bakımından da verilen kararın yerinde olduğunu belirten Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi, başvuruların esastan reddine karar verdi. Yargıtay temyiz yolunun açık olduğu aktarılan karar sonucunu müşteki Cuma Ali Ceylan'ın avukatları Yargıtay'a taşıdı.

Olay

Geçtiğimiz yılda meydana gelen olayda sağlık memuru olarak çalışan Cuma Ali Ceylan ile hemşire eşi Emel Ceylan arasında henüz belli olmayan bir sebepten dolayı tartışma çıktı. Tartışmanın şiddeti giderek arttı. Bu sırada evde olan 15 yaşındaki kızları mutfaktan bıçak alarak uyuyan babasının yanına giderek onu bıçakladı. Kendisini savunmak isteyen baba Cuma Ali Ceylan ile kızı C.C arasında arbede çıktı. Arbede sırasında vücudunun farklı yerlerine 9 bıçak darbesi alan baba Ceylan kanlar içinde yere yığıldı. Anne Emel Ceylan hemen sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri baba Ceylan'a ilk müdahaleyi yaptı ancak babanın hayatının kaybettiği belirlendi. Olay yerine gelen polis ekipleri tarafından 15 yaşındaki kızları C.C karakola götürüldü. C.C emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.