‘’Ayla’’ filmi ile gişe rekorları kıran ve hikayesi ile milyonları ağlatan Kore Gazisi Astsubay Süleyman Dilbirliği ve eşi Nimet Dilbirliği’nin cenazesi Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verildi. Süleyman Dilbirliğin manevi kızı olan Eunja Kim ise cenazeye katılmayı çok istese de uçak saatinden dolayı cenazeye katılamadı.

Kore Gazisi Astsubay Süleyman Dilbirliği hayatını kaybetmeden önce filmi tüm dünyada izlenme rekorları kırarak tüm dünyaya hayat hikayesini duyurduktan sonra 91 yaşında hayatını kaybetti. Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Süleyman Dilbirliği’nin ardından sabahında eşi Nimet Dilbirliği’de hayatını kaybetti. Eşi hastanede yaşam mücadele verir iken kendisi de eşinin ardından hayata gözlerini yuman Nimet Dilbirliği bu sabah saatlerinde Selimiye Mahallesi’nde ki evinde hayatını kaybetti. Kore Gazisi Süleyman Dilbirliği ve eşi Nimet Dilbirliği Üsküdar’da ki Selimiye Camisi’nde öğle vakti cenaze töreni düzenlenerek son kez helallik istendi. Dilbirliği çiftinin kızı olan Sebahat Dilbirliği ve akrabaları cami avlusunda taziyeye gelen kişileri kabul ederek acılarını bir nebze olsun hafiflettiler.

Cenaze törenine akın akın insan geldi. 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Güney Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Cha Young Cheol, Ayla Filmine beyaz perdede can veren yapımcı Mustafa Uslu ve oyuncu eşi Sinem Öztürk, Ayla Filminde Süleyman Dilbirliği karakterine hayat veren İsmail Hacıoğlu ve silah arkadaşlarını canlandıran Ali Atay, Kore ve Kıbrıs Gazisi olan emekli askerler ve Dilbirliği çiftinin yakın akraba ve aile dostları kalabalığın büyük kısmını oluşturan isimlerdi.