İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş ve beraberindeki partili 19 Milletvekili  "Merkez Bankasının bağımsızlığının ve Cumhurbaşkanının Merkez Bankasına müdahaleleri sonrasında oluşan kur şoklarının vatandaşın alım gücü üzerinde etkisinin araştırılması” amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına Meclis araştırması önergesi vererek, aynı zamanda bu yöndeki görüşmelerin Meclis’te yapılması önerisinde bulundu.

150 YILLIK PARLAMENTER SİSTEM  TEK ADAM HIRSINA KURBAN EDİLDİ
Ataş, “Yüz elli yıllık parlamenter sistem geleneği, tek adam hırsına, AKP’nin parti devleti kurma isteğine kurban edilmiştir. Önemli denge ve denetleme mekanizmalarını içeren, seçmen tercihlerinin kısa sürede tecellisine imkân sağlayan, kutuplaşmaya meydan vermeyen, devlet başkanına ara buluculuk rolü yükleyen parlamenter sistemin, ucube bir partili Cumhurbaşkanlığı sistemine feda edilmesiyle ülkemizde her alandaki krizlerin ardı arkası kesilmemiştir. Yaşanan yönetim krizi en çok da ekonomiyi etkilemiştir. ‘Şahlanacak’ diyerek getirdikleri parlamenter sistem derin bir krize sebep olmuştur” dedi.

MERKEZ BANKASI DOLARA DEĞİL, CUMHURBAŞKANINA MÜDAHALE ETMELİDİR 
Ekonomide yaşanan gelişmeler ile ilgili de Meclis’te dikkat çeken açıklamalar yapan Ataş, “İstikrar güzellemeleriyle gelen bu partili Cumhurbaşkanlığı sistemi bakan ve bürokrat öğütmeye devam etmektedir” diye konuştu. Milletvekili Ataş, “Merkez Bankası dolara değil, Cumhurbaşkanına müdahale etmelidir. Çünkü Cumhurbaşkanı sebep, ekonomik kriz sonuçtur” sözleriyle de dikkat çekti.

YİNE VATANDAŞ FAKİRLEŞTİ, YİNE GARİBANIN PARASI BUHARLAŞTI
Milletvekili Dursun Ataş," İstikrar güzellemeleriyle gelen bu partili Cumhurbaşkanlığı sistemi bakan ve bürokrat öğütmeye devam etmektedir. Merkez Bankası daha dün dolara müdahalede bulunarak kasasında bulunmayan doları dahi sattı, dolar biraz geriledi, ardından Cumhurbaşkanı Meclis grup toplantısında konuştu, dolar 14 liraya dayandı, yine vatandaş fakirleşti, yine garibanın parası buharlaştı. Merkez Bankası dolara değil, Cumhurbaşkanına müdahale etmelidir çünkü Cumhurbaşkanı sebep, ekonomik kriz sonuçtur.

BUHAR OLAN 83 MİLYAR DOLAR EVİNİ GEÇİNDİREMEYEN ASGARİ ÜCRETLİLERİN PARASIDIR
İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “Bütçenin hazırlanmasından bugüne bu milletin 83 milyar doları yok olmuştur. Buhar olan bu 83 milyar dolar evini geçindiremeyen asgari ücretlilerin parasıdır, ekmek kuyruğunda bekleyen emeklinin parasıdır, maaşı pul olan memurun parasıdır, yurt bulamadığı için bir evde 7-8 kişi kalan öğrencinin parasıdır, TÜGVA’dan referansı olmadığı için işsiz gezen gencin parasıdır, kepenk kapatan esnafın parasıdır, çocuğuna mama alamayan babanın parasıdır, evinde tencere kaynamayan ananın parasıdır” şeklinde konuştu.

YOK ÖYLE YAĞMA!
Merkez Bankasına yapılan müdahalelerin ve Cumhurbaşkanının ekonomi kitabı yazmasının bedelini milletin ödediğini vurgulayan İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “Tek adam rejiminin hatalı politikalarının bedelini bu millete ödetmeye kimsenin hakkı yoktur. Birileri ekonomik safsatalarını millete dayatarak saraylarda sefa sürecek, millet ise cefasını çekecek; yok öyle yağma! Milletin çarçur ettiğiniz parasının hesabını vereceksiniz. Bu yüzden, Merkez Bankasının bağımsızlığının ve Cumhurbaşkanının Merkez Bankasına müdahaleleri sonrasında oluşan kur şoklarının vatandaşın alım gücü üzerindeki etkisinin araştırılması, gerçeklerden uzak ekonomik teoriler bir yana bırakılarak akılcı bir politikayla kur artışlarının önlenmesi bu millete borcumuzdur” diye konuştu.
Ancak İYİ Parti’nin bu yöndeki önerisi AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi.