SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklilerinin maaşlarına temmuz ayında yüzde 20 ile 25 aralığında zam yapılacağına ilişkin tahminler bulunuyor. Yılın ilk dört ayındaki enflasyon farkı yüzde 18,70 olarak belirlenirken, haziran ayının ilk günlerinde mayıs ayının, temmuz ayının ilk günlerinde haziran ayının enflasyon rakamlarının Türkiye İstatistik Kurumu tarafından duyurulmasının ardından emekli maaşlarının yüzde 20 ile 25 aralığında yükseleceği düşünülürken, asgari ücretli olarak çalışan milyonlarca kişi de asgari ücret zammı ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Bu çerçevede, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de asgari ücret zammı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Asgari Ücret Zammı 2024

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli Ankara Kızılcahamam'da bir otelde gerçekleştirilen "Ülkü Ocakları İl Başkanlarına Yönelik Eğitim Programı’na katılırken, program sonrasında gazetecilerle sohbet etti. Bahçeli asgari ücret zammı ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Asgari ücret için teklif geldiği zaman katkıların sağlanacağını belirten Bahçeli:

”Asgari ücretle muhatap olan insanların refah seviyesini yükseltmek, bu ülkede yaşayan her insanın asli görev olması lazım. Onun için buna benzer teklifler geldiği zaman biz gerekli katkıları sağlarız” dedi.

Hesap Makinesi 3

Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan asgari ücrete temmuz ayında ara zam yapılmayacağını geçtiğimiz süreçlerde duyurmuştu. Bu çerçevede, asgari ücret zammının gerçekleşmeyeceği açıklanırken, aralık ayında asgari ücret tespit komisyonu toplantılarında işçi ve işveren temsilcileri bir araya gelebilirler. Söz konusu toplantılar neticesinde 2025 yılı boyunca asgari ücretli çalışanların alacağı maaşlar belli olacak. Asgari ücretli çalışanlar da asgari ücret tespit komisyonu toplantılarından çıkacak kararları yakından takip edecekler. Asgari ücret zammı oranına ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi ancak yıl sonunda enflasyonun yüzde 40 dolaylarında olacağına dair tahminler bulunduğu için asgari ücrette yüzde 40 civarında artış hayata geçebilir. Böylece 17.002 TL olan asgari ücret 23.000 TL civarlarına yükselebilir.

Editör: Ali Ölmez