Mayıs ayı enflasyon rakamlarının açıklamasının ardından yılın ilk beş ayındaki enflasyon verileri baz alınarak yapılan hesaplamalara göre beş aylık enflasyon farkı yüzde 22,72 olarak belirlenirken, söz konusu enflasyon verileri emekliler ve memurlar tarafından yakından takip ediliyor. Temmuz ayının ilk günlerinde haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından emekli ve memur maaşlarındaki artışlar için net bir tablo ortaya çıkacak ancak temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılmayacağı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Bakan’ın açıklamasının ardından asgari ücrete hangi tarihte zam yapılacağı ve gerçekleşecek artış neticesinde asgari ücretin kaç TL olacağı merak ediliyor.

Asgari Ücret Zam Tarihi

Asgari ücrete temmuz ayında zam yapılmayacağı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın açıklaması ile birlikte netlik kazandı. Bu çerçevede, 2024 yılı içerisinde yıl ortasında asgari ücrete ara zam beklentisi bulunmazken, asgari ücretli çalışan milyonlarca kişi de hangi tarihte maaşlara zam yapılacağını merak ediyorlar. Asgari ücret zammının belirlenebilmesi için ilçe ve işveren temsilcilerinin aralık ayında bir araya gelmesi bekleniyor. Bu çerçevede, aralık ayında asgari ücret tespit komisyonu toplantılarında yapılacak olan görüşmeler neticesinde 2025 yılı boyunca asgari ücretli çalışanların alacağı maaşlar belli olabilir.

Emekli Zammi Hesabi

Asgari Ücret Ne Kadar Artacak?

2024 yılında asgari ücret tespit komisyonunda işçi ve işveren temsilcilerinin bir araya gelmesinin ardından 2025 yılı boyunca milyonlarca asgari ücretli çalışanın alacağı maaşların belirlenmesi beklenirken, asgari ücretle çalışanlar da maaş zammın hangi oranda gerçekleşeceğini merak ediyorlar. Asgari ücret zammı için henüz oran telaffuz edilmedi ancak yılın ilk beş aydaki enflasyon farkı yüzde 22,72 olarak belirlenirken, yıl sonunda enflasyonun yüzde 40-45 civarlarında olacağına dair tahminler gündeme geliyor. Bu durumda, enflasyon verilerine göre asgari ücret artışı belirlenmesi durumunda asgari ücret yüzde 40 dolaylarında artabilir. Böylece asgari ücret 2025 yılı boyunca 23.000 TL civarında yer alabilir.

Editör: Ali Ölmez