Temmuz ayında milyonlarca emeklinin ve memurun maaşına zam yapılacak. Memur maaş zammının netlik kazanmasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş evde bakım maaşındaki, sosyal ve ekonomik destek ödemesindeki, yaşlı ve engelli aylıklarındaki artışlara ilişkin kamuoyunu bilgilendirecek. Bu çerçevede, maaş zamlarına ve destek ödemelerindeki artışlara ilişkin gelişmeler vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken, asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağı merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu çerçevede, asgari ücret zammı ile ilgili resmi makamlardan gelen açıklamalar araştırılıyor.

Asgari Ücret Zammı 2024

2023 yılının son haftalarında asgari ücret zammının belirlenebilmesi için işçi ve işveren temsilcileri asgari ücret tespit komisyonu toplantılarında bir araya gelmişlerdi. Söz konusu toplantı neticesinde 2024 yılı boyunca milyonlarca asgari ücretli çalışanın alacağı maaş 17.002 TL olarak belirlenmişti. Asgari ücret zammının netlik kazanmasının ardından 2024 yılı içerisinde yıl ortasında ara zam yapılıp yapılmayacağı merak edilirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan geçtiğimiz süreçte yaptığı açıklamada asgari ücrete temmuz ayında zam yapılmayacağını belirtti. Bu çerçevede, temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılmayacak. Asgari ücret zammının belirlenebilmesi için 2024 yılının son haftalarında asgari ücret tespit komisyonunda işçi ve işveren temsilcileri bir araya gelecekler.

Turk Lirasi Emekli Promosyon

Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Asgari ücrete temmuz ayında ara zam yapılmayacağı netlik kazanırken, asgari ücretli çalışanlar aralık ayında yapılacak olan toplantılar neticesinde 2025 yılı boyunca geçerli olacak asgari ücretin kaç TL olacağını merak ediyorlar. Asgari ücret zammı için henüz oran telaffuz edilmedi ancak asgari ücretin yüzde 40 dolaylarında artacağına dair tahminler gündeme gelmeye devam ediyor. Asgari ücrete yüzde 40 dolaylarında zam yapılması durumunda 2025 yılı boyunca geçerli olacak asgari ücret 23.000 TL ile 24.000 TL aralığında yer alabilir. Önümüzdeki aylarda Türkiye İstatistik Kurumu'nun enflasyon velerine dair yapacağı açıklamalar ile birlikte emekli ve memur maaşlarında olduğu gibi asgari ücret için de daha net bir tablo ortaya çıkmaya başlayacak.

Editör: Ali Ölmez