Mayıs ayı enflasyon rakamlarını 3 Haziran tarihinde Türkiye İstatistik Kurumu saat 10'da duyuracak. Söz konusu enflasyon rakamları için milyonlarca emeklinin ve memurun heyecanlı bekleyişi devam ediyor. Enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte yılın ilk beş ayındaki enflasyon rakamları baz alınarak emekli ve memur maaşları için hesaplamalar gerçekleştirilecek. Emekli ve memur maaş zamlarına dair gelişmeler yakından takip edilirken, asgari ücret zammı da gündemin ilk sıralarında yer almaya devam ediyor. Bu çerçevede, asgari ücrete hangi tarihte zam yapılacağı ve gerçekleşecek olan artış neticesinde asgari ücretin kaç TL olacağı merak ediliyor.

Asgari Ücret Zammı Tarihi 2024

Asgari ücrete temmuz ayında zam yapılmayacağı geçtiğimiz süreçlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın açıklamasıyla birlikte netlik kazanmış. Bu çerçevede, temmuzda zam yapılmayacağı belli olurken, asgari ücret zammının hangi tarihte gerçekleşeceği merak ediliyor. Asgari ücret zammının belirlenebilmesi için yıl sonunda asgari ücret tespit komisyonunun bir araya gelmesi bekleniyor. İşçi ve işveren temsilcilerinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde gerçekleşecek olan asgari ücret tespit komisyonu toplantılarında bir araya gelmesinin ardından aralık ayının son haftalarında 2025 yılı boyunca geçerli olacak asgari ücrete dair kamuoyuna bilgi verilebilir.

Devletten Asgari Ücretliye Müjde! Yeni Destek Paketi Yakında Geliyor!

Asgari Ücret Zammı Ne Kadar Olacak 2024?

Aralık ayında gerçekleşecek olan asgari ücret tespit komisyonu toplantıları neticesinde milyonlarca asgari ücretli çalışanın alacağı zamlı maaşların netlik kazanması beklenirken, asgari ücretin kaç TL olacağı da merak ediliyor. Asgari ücret zammı için henüz olan telaffuz edilmedi ancak yıl sonunda enflasyon yüzde yüzde dolaylarında olacağına dair beklentiler bulunduğu için asgari ücret yüzde 40 civarında artabilir. Böylece 17.002 TL olan asgari ücret 23.000-24.000 TL aralığında yer alabilir. Asgari ücret zammının netlik kazanmasının ardından 2025 yılı öncesinde asgari ücret zammı ile ilgili resmi makamlardan açıklamalar gelebilir.

Editör: Ali Ölmez