Asgari ücrete temmuz ayında zam yapılmayacağı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın geçtiğimiz süreçte yaptığı açıklamayla netlik kazandı. Bu çerçevede, milyonlarca memurun ve emeklinin maaşına temmuz ayında altı aylık enflasyon verisine göre zam yapılacak ancak asgari ücrete artış beklentisi bulunmuyor. Asgari ücretli çalışanlar da maaşların hangi tarihte artacağını ve gerçekleşecek artış neticesinde asgari ücretin kaç TL olacağını merak ediyorlar.

Hesap Makinesi Gorseli 2 3

Asgari Ücret Zammı 2024 Son Durum

Asgari ücretli çalışanların maaş zamlarının belirlenebilmesi için 2024 yılının son haftalarında işçi ve işveren temsilcileri asgari ücret tespit komisyonu toplantılarında bir araya gelmişlerdi. Söz konusu toplantılar neticesinde 2024 yılı boyunca asgari ücretli çalışanların alacağı maaşlar 17.002 TL olarak belirlenirken, yıl ortasında asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor. Ekonomi Gazetesi yazarı ekonomist Şeref Oğuz da asgari ücret zammı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Asgari ücrette üçüncü çeyrekte artış beklediğini söyleyen Şeref Oğuz:

"Asgari ücrette artışı üçüncü çeyrekte bekliyorum. Eylül ayına bırakabilir. Şu hesapların yapıldığı yönünde kulis bilgilerine ulaştım; baz etkisiyle birlikte enflasyon 20-22 puan düşecek ve ondan sonra asgari ücrette düzenleme yapacaklar. Bu işvereni de rahatlatacak, aynı zamanda da kendileri 'Bakın asgari ücrete zam yaptık' diyebilecekler. Masada 4-5 çalışma var. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seçenek oluşturuyorlar” dedi.

Editör: Ali Ölmez