Arık, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlama istemiyle verdiği soru önergesinde Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın yakınlarının holdingle nasıl bir iş birlikteliği içinde olduğunu sordu.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, TMSF’ye devredilen şirketlerle ilgili iddiaları TBMM gündemine taşımaya devam ediyor. AKP İstanbul Milletvekili Nurettin Canikli’nin başbakan yardımcısı olarak atadığı kayyımlarla ilgili araştırma önergesi veren Arık bu kez de CEO’ların ve siyasilerin el konulan şirketlerle ticaret ilişkilerini gündeme taşıdı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi veren Arık, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Vatandaşlarımız, milletin emaneti şirketlerle ilgili şikayetlerini dile getiriyor. Biz de kamu adına bu soruları gündeme getiriyoruz. Umarım ilgililer daha önce yaptıkları gibi sorularımızı geçiştirmez, kamuoyunun vicdanını rahatlatan yanıtlar verirler. Bize yansıyan iddialar gerek siyasilerin gerekse atanan CEO’ların söz konusu şirketlerle ticari ilişkiler içine girdiği ve şirketleri zarar ettirdiği yönündedir. Halkın iktidarında bu iddialar en küçük detayına kadar araştırılacak ve kusuru olanlardan bunun hesabını sorulacak” diye konuştu.

Arık, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şu soruların yanıtını aradı: “Kayseri’nin en büyük sanayi kuruluşu olan BOYDAK HOLDİNG, 15 Temmuz Darbe Girişiminin ardından TMSF’ye devredilerek ismi Erciyes Anadolu Holding olarak değiştirildi. Milletin emaneti olan ve binlerce kişiyi istihdam eden şirketin siyasiler tarafından adeta bir arpalık gibi kullanıldığı yönünde ciddi iddialar gündeme taşınmaktadır. Bu bağlamda;

1-) Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın yakınlarının Holdingin bayiliğini aldığı iddiası doğru mudur?

Eğer bu iddia doğru ise söz konusu bayilik hangi koşullarla verilmiştir?

2-) Kamunun emanetine sahip çıkması için görevlendirilen CEO Alpaslan Baki Ertekin’in Holdingin Amerika Birleşik Devletleri’nde Hudson Global Marketing LLC (HGM) adında bir şirket kurduğu ve holding ürünlerini pazarlayan Sunset firmasından zararına ürün aldığı iddiası doğru mudur?

Holdingin ürünlerini ABD’de pazarlama Sunset firmasının tasfiye edildiği doğru mudur?”

3-) İktidar partisi mensuplarının ve kayyım olarak atanan kişilerin, kamunun emaneti olan bir şirketle ticaret yapmasını doğru buluyor musunuz?”