Trafik sigortasında yeni düzenleme, Sigortacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından duyuruldu. Yeni düzenleme, 1 Mayıs 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek. Araç sahipleri, bu düzenlemeyle birlikte hem rahatlama hem de artan maliyetlerle karşılaşacaklar. 2024 trafik sigortası fiyatları ve araç sigortası artışlarıyla ilgili detaylar haberimizde yer alıyor.

Yüzde 30 Zam ve Yeni Düzenleme Geliyor

Yeni yılda SDDK (Sigortacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu) tarafından trafik sigortası ücretlerine yüzde 30'luk bir zam yapıldı. Ancak bu artışın ardından poliçe yaptırma oranında belirgin bir düşüş yaşandı. Araç sahiplerinin ücretlere olan tepkisi ve poliçelerdeki azalma sonrasında fiyat artışına ilişkin yeni bir düzenleme yapıldı. Bu yeni düzenlemenin 1 Mayıs 2024 itibariyle yürürlüğe gireceği belirtildi.

1 Mayıs'tan Sonra Güncellenecek

1 Mayıs 2024'ten itibaren SDDK'nın yeni kararıyla trafik sigortası ücretleri güncellenecek. Artışlar, araç onarım ve parça fiyatlarındaki değişimler, asgari ücret zammı ve enflasyon artışı dikkate alınarak yapılacak. Her ay yüzde 5 ila 10 arasında artan trafik poliçesi fiyatlarının, 1 Mayıs'tan sonra yüzde 2 ila 3 arasında düşmesi bekleniyor.

Yüzde 30 Zam 1 Mayıs'ta Başlıyor!

Trafik Sigortası ve Kasko Poliçelerinde Fiyatlandırma

Sigorta sektöründen bir temsilci, Sigortacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun trafik sigortalarıyla ilgili düzenlemesini değerlendirdi. Temmuz ayında asgari ücret artışı olmazsa, trafik sigorta fiyatlarında büyük bir artış beklenmiyor. Fiyatlar, araç sayısındaki artış, tamir ve parça maliyetlerinin yanı sıra asgari ücretin yükselmesine bağlı olarak belirlenecek. Sigorta şirketleri, fiyatları hafifçe artırırken sürücülerin tepki göstermeyeceğini düşünüyor. Ancak kasko poliçeleri için maliyet endeksi aynı oranda geçerli değil; bu poliçelerde sigorta şirketleri serbest fiyatlandırma yapabiliyor.