Mayıs ayının ilk günlerinden itibaren küresel ve bölgesel pek çok faktöre bağlı olarak akaryakıt fiyatları değişkenlik göstermeye devam ediyor. Benzin, motor, LPG fiyatlarındaki artış ve azalışlar vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken, akaryakıt düzenlemeleri de araştırılan konular arasında yer alıyor. Bu çerçevede, akaryakıtta tek fiyat döneminin başlamasının ardından düzenlemenin detayları merak ediliyor.

Akaryakıtta Tek Fiyat Uygulaması

EPDK tarafından alınan karar ile birlikte farklılaştırılmış akaryakıt ürünlerin istasyonlarda aynı fiyata satılmasına ilişkin düzenleme bugün itibariyle hayata geçiyor. 13.000 bayide fiyat güncellemeleri yapılırken, akaryakıt istasyonlarında 95 oktan benzin ve dizel,ultra force (ultra kuvvet), power (güçlü), fuelsave (yakıt tasarruflu), VMax, VPro gibi ifadelerle farklı fiyatlarla akaryakıt sayısı satışı gerçekleştirilemeyecek. Karar ile ilgili yapılan açıklamada:

”Türkiye'de yaklaşık 13 bin bayi ile tüketicilerin akaryakıt ihtiyaçları en yüksek hizmet ve kalite standartlarıyla karşılanmaktadır. Akaryakıt Kalite İzleme Sistemi ile akaryakıt bayilerinde ve Depo Akaryakıt Kalite İzleme Sistemi ile de akaryakıt dolum terminallerinde kalite izlemesi aralıksız olarak sürdürülmektedir” ifadelerine yer verdi.

Benzin Motorin Firsati

Akaryakıt Fiyatları Düşecek Mi Artacak Mı?

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması bugün itibariyle ülke genelindeki binlerce bayide gerçekleşirken, akaryakıt fiyatlarına değişiklikler olup olmayacağı merak ediliyor. Akaryakıt fiyatları önceki süreçlerde olduğu gibi mayıs ayında da küresel ve bölgesel gelişmelere bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Bu çerçevede brent petrolün seyrine ve döviz kurlarına bağlı olarak akaryakıt fiyatlarında artışlar ve azalışlar oluştukça kamuoyunu bilgilendiren açıklamalar yapılacak.

Editör: Ali Ölmez