Haziran ayının ilk günlerinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sosyal yardım ödemelerine dair yapacağı açıklamalar ülke genelindeki hak sahibi vatandaşlar tarafından merakla bekleniyor. 16 Haziran tarihinde Kurban Bayramı’nın başlayacak olması nedeniyle destek ödemelerinin erken tarihlerde verilip verilmeyeceği merak edilirken, farklı destek programları ile ilgili de yeni açıklamalar geliyor. Bu çerçevede, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile çalışan annelere sağlanacak olan desteğin ayrıntıları ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Annelere Destek Ödemesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın açıklamasına göre eğitimli çocuk bakıcılarının teşviki yoluyla kayıtlı kadın istihdamının desteklenmesi projesi çerçevesinde Ankara, İstanbul, İzmir'de çalışan annelere 12 ay boyunca 325 Euro destek sağlanacak. Söz konusu destek için e-Devlet üzerinden başvurular başlarken, konuya ilişkin Bakan Vedat Işıkhan’ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda:

‘’Çalışma hayatının her kademesinde kadınları desteklemeye devam ediyoruz. Sosyal Güvenlik Kurumumuz aracılığıyla; çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle istihdamdan uzaklaşmanın önüne geçmek için anneleri destekliyor, kayıtlı istihdamda kalmalarını sağlıyoruz. Projemizin ikinci dönemine başvurular bugün itibarıyla başlıyor. Proje kapsamında; Ankara, İstanbul ve İzmir'de, 12 ay boyunca çalışan annelere 325 avro (11.339 TL) destek sağlanacak. Eğitimli ve sigortalı çocuk bakıcılığının teşvikini de sağlamayı hedeflediğimiz projeden toplam 7 bin kadın faydalanacak. Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi II (EDU-CARE II) kapsamında başvuruları aşağıdaki link aracılığıyla e-Devlet üzerinden yapabilirsiniz’’ ifadelerine yer verdi.

Aile Destekler 2024

Haziran 2024 Sosyal Yardımları

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan 11.339 TL’lik destek ödemesine ilişkin bilgilendirmede bulunurken, haziran ayının ilk günlerinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın destek ödemeleri de merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı destek ödemelerini genellikle ay ortasında yurt çapındaki vatandaşlara ilettiği için 10 Haziran civarında ödemelerin başlanması halinde bakanlığın resmi internet sitesinden sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanacak.

Editör: Ali Ölmez