Kayseri’nin Sarıoğlan ilçesinde 13 yaşındaki B.K.’nin annesi ve ablası tarafından ilçedeki erkeklere pazarlanması ile ilgili dava sonucu 5 kişi tutuklandı.

Sarıoğlan İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 13 yaşındaki B. K.’nin anne ve ablası tarafından pazarlandığı ortaya çıktı. Anne ve babası ayrı olan, maddi yetersizlikler nedeniyle yurtta kalan 19 yaşındaki abla ve B. K.’nin yaz tatilinde annelerinin yanına yerleştiği tespit edildi. Cumhuriyet Savcılığına yapılan ihbar üzerine hareket geçen emniyet birimleri, B.K.’nin anne ve ablası tarafından ilçedeki erkeklere pazarlandığını tespit etti. Soruşturma kapsamında İhsan B.(22), Tolga Y. (26), Ertuğrul T. (21) Mehmet E.K. (23) ve Muhammet M.C.A. (19), S.B. (17) ve M.T.(16)’nin ifadeleri alındı. Şüpheliler ifadelerinde kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etti.

Sarığlan Sulh Ceza Hakimliği tarafından ‘’çocuğun nitelikli cinsel istismarı’’ suçundan yargılanan şüpheliler B.(22), Tolga Y. (26), Ertuğrul T. (21) Mehmet E.K. (23) ve Muhammet M.C.A. (19) tutuklanarak, ceza evine gönderildi. 18 yaşından küçük olan şüpheliler S.B. (17) ve M.T.(16) ise denetimli serbestlik hükmünce cezalandırıldı. Öte yandan cinsel istismara uğrayan B.K.’nin anne ve ablası da tutuklandı. Sarıoğlan ilçesinde infiale yol açan cinsel istismar olayının detayları da ortaya çıktı. B.K.’nin anne ve ablası tarafından sigara parasına pazarlandığı belirlendi. İlçe halkının bir süredir anne ve kızının hareketlerinden şüphelendiği, sonunda da emniyet güçlerine şikayette bulunarak cinsel istismar suçunun ortaya çıkmasını sağladığı açıklandı. 13 yaşındaki kız çocuğunun hem fiziksel hem de psikolojik olarak büyük bir hasara uğradığı açıklandı. Mağdur kızın babasının ise kızıyla 7 yıldır iletişim kurmadığı belirlendi. Olaya müdahil olan Aile Sosyal ve Politikalar İl Müdürlüğü, B.K.’nin psikolojik destek alması için Çocuk Destek Merkezi’ne yerleştirildiğini açıkladı.