MHP lideri Devlet Bahçeli, 4 Eylül'de Sivas'ta miting düzenleyecek. Ankara kulislerinde konuşulanlara göre Devlet Bahçeli'nin mitingde erken seçim çağrısı yapacağı ileri sürüldü. Öte yandan Ak Parti'ye yakın kaynaklarında erken seçimle ilgili bir hareketlilik olduğunu kabul etmesi iddiaları güçlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gezilerinin artması da dikkat çekti. 


Ak Parti'ye yakın isimler, Devlet Bahçeli'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile istişare yapmadan erken seçim çağrısında bulunmayacağını ileri sürdü. 4 Eylül'de Sivas'a gidecek olan Bahçeli, 18 Eylül'de ise Kayseri'de miting düzenleyecek.  ‘2023’e Doğru:Aday Belli,Karar Net’ temalı miting için MHP Kayseri teşkilatı çalışmalara başladı. 

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy tarafından Devlet Bahçeli'nin Kayseri'ye geleceği duyuruldu. Milletvekili Ersoy, “Sayın Genel Başkanımızın katılımlarıyla  18 Eylül 2022 tarihinde Sevdamız Kayseri’de yapılacak olan ‘2023’e Doğru:Aday Belli,Karar Net’ temalı mitingimiz ile ilgili çalışmalarımızı başlattık.Allah’ın izniyle geçmişte nasıl ki Türkiye’yi Kayseri’den salladık, yaptık yine yapacağız.” ifadelerini kullandı.