Kayseri’de 27 yaşındaki İbrahim A., amcasının kızı 19 yaşındaki A.A.’ya çıplak görüntüleri ile şantaj yaptı. Cinsel istismarda da bulunan İbrahim A., tutuklu yargılandığı davada 14 yıl 2 ay hapis cezası aldı.

 Kayseri’de 19 yaşındaki A.A., amcasının oğlu tarafından tehdit, şantaj ve cinsel istismara maruz kaldı. Olay, 2018 yılı Şubat ayında meydana geldi. İşçi olarak çalışan İbrahim A., amcasının kızı A.A.’yı eve bırakma bahanesi ile boş bir araziye götürdü. Arazide amcasının kızına cinsel istismarda bulunan İbrahim A., çıplak görüntülerini de ele geçirdi. Görüntüler üzerine A.A.’ya şantaj yapmaya başlayan amca oğlu, genç kızın durumu ailesine açıklaması ile birlikte yakayı ele verdi. A.A. ve ailesi Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü’ne giderek İbrahim A.’dan şikayetçi oldu. ‘’Özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek’’ ile ‘’Nitelikli Cinsel İstismar’’ suçlarından yargılanmaya başlayan İbrahim A. İçin savcılık 10 il 30 yıl arası hapis istedi.

 Kayseri 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk duruşması görülen davada tutuklu yargılanan sanık İbrahim A. Ve amcasının kızı A.A. hazır bulundu. Mahkemede ilk olarak A.A.’nin ifadesi alındı. 19 yaşındaki A.A. ifadesinde İbrahim A.’nın kendisine cinsel istismarda bulunduğunu söyledi. İbrahim A.’nın çıplak görüntülerini ele geçirdiğini belirten A.A., ‘’Bir gün benimle buluşmak istedi. Birlikte kafeye gittik. Amcam hasta olduğu için onun durumunu öğrenmek istemiştim. Kafeden kalkarken seni evine bırakayım dedi. Ben istemedim, kendim giderim dedim. Hatta, yok ağabey ben giderim zaten yakın dedim. Bunun üzerine annesiyle telefonda konuşur gibi yaptı. Amcam için hastaneye gideceğini söyledi. Seni de geçerken bırakırım dedi. Amcamın oğlu olduğu için hiç şüphe duymadım. Beni eve götürmek yerine ıssız bir yere götürdü. Orada bana cinsel istismarda bulunmaya başladı’’ diye konuştu. İfadesi esnasında gözyaşlarına boğulan A.A., İbrahim A.’nın cezalandırılmasını talep etti.

Sanık İbrahim A. İse mahkemedeki ifadesinde iddiaları kabul etmediğini söyledi. Mahkeme heyeti tarafından İbrahim A. İçin 10 yıl ‘’Nitelikli cinsel istismar’’, 2 yıl 6 ay ‘’Hürriyeti yoksun kılma’’ ve 1 yıl 8 ayda ‘’Özel hayata ilişkin görüntüleri ifşa etmek’’ suçlarından toplam 14 yıl 2 ay hapis cezası verildi.