Fenerbahçe başkan adayı Ali Koç, Aziz Yıldırım’ın Alex’in Türkiye ziyareti ile ilgili yapmış olduğu söylemlere “Alex’i seçim malzemesi yapmam” diyerek yanıt verdi.

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın, Alex’in yapacağı Türkiye ziyareti ile ilgili olarak, “Fenerbahçe her geçen gün bölünüyor. Bizi bölüyorlar farkında değil misiniz? Ali Koç gibi güçlü bir ismin buna kanması beni bir hayli üzüyor. Durduk yere neden Alex Türkiye’ye geliyor?” serzenişine Ali Koç cephesinden yanıt gecikmedi.

Konu ile ilgili konuşmak için gazeteciler önüne çıkan Ali Koç, “Alex’in Fenerbahçe’den ayrılışı çok yanlıştı. Benim içimde hala ukdedir. Alex’de son döneminde kulübüne haksızlık etti. Alex, sadece muhalif cephenin değil, tüm Fenerbahçe camiasının Alex’idir. Fenerbahçe başkanlık seçimleri için seçim malzemesi yapılamayacak kadar değerli bir Fenerbahçe efsanesidir.”dedi. Alex’in Türkiye’ye Ali Koç aracılığı ile geldiği söylentilerine ise, “Alex’i Türkiye’ye ben getirmiyorum. Sadece geleceğinden haberdarım. Locanızda maçı izler misiniz denildi, hayır dedim. 1907’de gerçekeleşecek olan bir etkinliğe katılacak ve ben orada bulunmayacağım.” Diyerek cevapladı. Alex’i seçim malzemesi olarak kullanmak istemediğini belirten Ali Koç, “Ben Alex ile karşılaşmak isterim, özel olarak görüşürüm de ancak bunlardan basının haberi olmaz, bunu seçim malzemesi olarak kullanamam. Önemli bir maç öncesinde Alex’i ben ülkeye getiriyorum gibi bir algı yaratılmasından hoşnut değilim.” Açıklamalarında bulundu.