Talas Belediyesi öncülüğünde başlatılan Türkiye Havacılık Federasyonu ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün organize ettiği Yamaçparaşütü Hedef Şampiyonası 1. Etap Yarışması, dünyanın önemli hava sporları merkezleri arasında gösterilen Ali Dağı’nda başladı.

2 bin rakımlı Ali Dağı’nın zirvesinden başlayan şampiyonayla ilgili bilgiler veren Talas Belediye Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, yarışmaya 8’i kadın 48 kişinin katıldığını söyledi. Yarışmanın hedef şeklinde olması nedeniyle Ali Dağı’nın zirvesinden uçan pilotların Şehit Komandolar Caddesi yanındaki alanda belirlenen noktalara inmesinin görev sayıldığını ifade eden Başkan Palancıoğlu, “Ali Dağı bilindiği gibi hem ülkemizde hem de dünyada önemli hava sporları merkezlerinden biri. Her yıl önemli yarışmalara ev sahipliği yapıyor. Bu yıl da Yamaçparaşütü Türkiye Hedef Şampiyonası 1. Etap yarışlarını gerçekleştiriyoruz. Seyir zevki yüksek bu görsel şölen 1 Nisan pazar günü yapılacak uçuşlarla sona erecek. Bütün vatandaşlarımızı bekliyoruz.” dedi.

Yarışmada her sporcu 5 uçuş gerçekleştirirken, bazı sporcuların iniş alanı yerine hedefi ıskalayıp Şehit Komandolar Caddesi’ne inmesi yürekleri ağızlara getirdi.