20. haftada sahasında Beşiktaş'ı konuk eden ve sahadan 2-0 mağlup ayrılan Kayserispor ve Kayserispor Kulüp Başkanı Ali Çamlı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildi. Kayserispor'un PFDK'ya sevk edilme sebebi "çirkin ve kötü tezahürat", "saha olayları" ve "usulsüz seyirci alınması" olarak gösterildi. PFDK tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Yukatel Kayserispor Kulübü’nün 22.01.2023 tarihinde oynanan Yukatel Kayserispor - Beşiktaş Süper Lig müsabakasındaki ‘çirkin ve kötü tezahüratı’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca, ‘saha olayları’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 52. maddesi uyarınca ve ‘usulsüz seyirci alınması’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 49. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verildi."

Kayserispor Kulüp Başkanı Ali Çamlı'nın PFDK'ya sevk edilme sebebi ise maç çıkışı hakemlere yönelik kullanmış olduğu ifadeler gerekçe gösterildi. PFDK tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Kayserispor Kulübü Başkanı ALİ Çamlı’nın aynı müsabakadaki ‘hakem soyunma odası koridorlarındaki hakareti’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 39. maddesi uyarınca 24.01.2023 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verildi”