Siyanürlü aile intiharlarının ardından Suriyelilere yönelik olarak yaptığı, “Suriyelileri Türklerin sırtından indirin artık. Vatanlarına dönsünler” açıklamalarıyla parti yönetiminden tepki toplayan AK Parti Kayseri eski Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildi. Bu kararın ardından Bakır, sessizliğini sosyal medya üzerinden Nihal Atsız paylaşımı ile bozdu.

İstanbul Bakırköy'de 3 kişilik bir aile, siyanürle hayatına son vermesinin ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan AK Parti Kayseri eski Milletvekili Pelin Güdeş Bakır,  "…Bakırköy’de 3 kişilik aile hayatına son verdi. Evde yapılan incelemede siyanüre rastlandı. Bu son 10 günde yaşanan 3.cü toplu intihar vakası. Milletimiz ölüyor. Suriyelileri Türklerin sırtından indirin artık.Vatanlarına dönsünler. Hiçbirine vatandaşlık verilmesin!" ifadelerini kullandı.

İŞTE O PAYLAŞIM

Bakır, parti yönetiminin hakkındaki ihraç kararının ardından sessizliğini Hüseyin Nihal Atsız ile bozdu ve “Bakanlığa, milletvekilliğine değişmem

Şu öksüz Türk'lüğümü...” göndermesiyle dikkat çekti. Bakır, şu paylaşımı yaptı: Kralların taçları

Beni bağlar büyü mü?

Orduları açamaz

Gönlümdeki düğümü.

Saraylarda süremem

Dağlarda sürdüğümü.

Bakanlığa, milletvekilliğine değişmem

Şu öksüz TÜRK'lüğümü...