AK Parti İzmir Gaziemir Meclis Üyesi Nail Kocabaş, İzmir’de suyun metreküp fiyatının 99,83 TL olduğunu ve İzmirlinin Türkiye’nin en pahalı suyunu kullandığını ifade etti. Kocabaş, 15 metreküp su tüketen bir ailenin İzmir’de metreküp başına 99,83 TL, Ankara’da 56,78 TL, İstanbul’da 42,37 TL ve Kayseri’de ise sadece 24,90 TL ödediğini açıkladı.

Kocabaş, “Bu tablo, CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik iddiasının içinin ne kadar boş olduğunu bir kez daha gözler önüne sermektedir. İzmirli hem hizmet alamıyor hem de fahiş fiyatlarla temel ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor” dedi.

Kocabaş’ın açıklamaları, İzmir’deki su fiyatlarının Türkiye genelindeki diğer büyükşehirlerle karşılaştırılmasını gündeme getirdi. Kayseri’nin ise uygun su fiyatlarıyla örnek gösterilmesi dikkat çekti.

Protokol Listesi:

AK Parti İzmir Gaziemir Meclis Üyesi Nail Kocabaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri (bahse konu)

Kayseri Büyükşehir Belediyesi (örnek olarak belirtilmiştir)