AK Parti Kayseri İl Başkan Yardımcısı Fatih Çay, 27 Mayıs Darbesi’nin yıldönümü dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında, “27 Mayıs Darbesi, milli iradeden kopmuş bir zihniyetin ürünü olarak vicdanlara, hukuka, tarihe ve insanlığa silinmez bir leke bırakmıştır” dedi.

AK Parti Kayseri İl Başkan Yardımcısı 27 Mayıs Dolayısıyla Basın Toplantısı Yaptı

AK Parti Kayseri İl Başkanlığı İnsan Hakları Başkanlığı tarafından 27 Mayıs Darbesi’nin yıldönümünde bir basın toplantısı düzenlendi. İl Binası’nda gerçekleşen toplantıda konuşan AK Parti Kayseri İl Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Başkanı Fatih Çay, şu ifadeleri kullandı:

“Türk demokrasisine ilk hançerin saplandığı 27 Mayıs 1960 Askeri Darbesi, cumhuriyet döneminde gerçekleştirilen ilk darbe olarak toplum mühendisliğinin temellerini atmıştır. Bu darbe, milli iradeden kopan bir zihniyetin ürünü olarak vicdanlara, hukuka, tarihe ve insanlığa silinmez bir leke bırakmıştır. Dönemin tek partili CHP yönetimiyle girdikleri seçim yarışında rekor oyla iktidara gelen Adnan Menderes ve yol arkadaşları, kısa sürede gerçekleştirdikleri projelerle Türkiye’ye çağ atlatmışlardır. CHP iktidarının anti-demokratik uygulamalarını sona erdirerek, tek parti rejiminin en büyük ayıplarından biri olan ‘Türkçe Ezan’ uygulamasını kaldırmış ve Anadolu’nun Ezan-ı Muhammedi’ye olan özlemini gidermişlerdir. Devlet ve vatandaşın kuvvetli bağından rahatsız olanlar, çeşitli yalan ve iftiralarla 1960 yılında askerin namlusunun Çankaya Köşkü’ne çevrilmesini sağlamışlardır. Cuntacı zihniyet, demokratik yönetime anti-demokratik yöntemlerle el koyarak seçilmiş yöneticileri tutuklamış ve 'Yassıada Yargılamaları' adı altında masum insanları hukuk dışı şekilde idam etmiştir. İdam edilenler, aslında milletin vekilleri değil, demokrasi ve milli iradeye olan inançlarıyla Türk Milleti olmuştur.”

Editör: Osman Baytekin