Kısa sürede; “Dünyada kimseyi incitmek istemem, hele milletimi asla. Buradan istismarcılık yapanları ve kullandıkları propaganda aparatlarını da milletimizin vicdanına bırakıyorum”  açıklaması yayımlayan Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamasının ardından eski Adalet Bakanı Müftüoğlu’da bir açıklama yapmıştı.

Müftüoğlu açıklamasında; “Kalabalığın meydana getirdiği dikkatsizlik, söz konusu fotoğraflara da yansıdı. Sayın Kılıçdaroğlu'na yapılan haksız tenkitler sağduyudan uzaktır, haksızlıktır.” Sözlerini kaydetmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise konuya ilişkin kaydettiği sözlerinde; “Erdoğan, Bağcılar'da toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Fazla kalmadı 40 gün. Bu 40 gün içerisinde birileri seccadelerin üzerine ayakkabılarla basabilir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklamasının üzerinden daha 40 gün geçmeden, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk’ün de seccadeye basarken çekilen bir fotoğrafı ortaya çıktı. Halılarıyla ünlü olan Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde dokuma tezgâhında çalışan kadınları ziyarete giden Başkan Öztürk’ün de seccadeye bastığı görünüyor.

Erdoğan, "Bunlar Pensilvanya’dan alıyorlar talimatı. Onlara göre meşrudur, yapabilirler" diyerek Kılıçdaroğlu'nu yuhalatmıştı. Şimdiyse Ak Partili Belediye Başkanı’nın da seccadeye basma görüntüsü ortaya çıkınca bu açıklama yeniden akıllara geldi. Başkan Öztürk’ün ve protokolün konuya ilişkin yapacağı açıklamaysa merak konusu.

WhatsApp Image 2023-04-04 at 10.12.45