Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı mayıs ayında da aile destek paketi ödemelerini yurt çapındaki vatandaşlara sağlayacak. Bu çerçevede, aile destek paketi ödemelerinin hangi tarihlerde hesaplara yatacağına dair araştırmalar gerçekleştirilirken, güncel ödeme tutarları da merak edilen konular arasında yer alıyor. Önceki aylardaki ödeme tarihleri dikkate alınarak bu hafta itibariyle aile destek paketi ödemelerinin verilip verilmeyeceğine dair tahminler yürütülüyor.

Aile Destek Paketi 2024 Mayıs Ödemesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı mayıs ayında da aile destek paketi çerçevesinde hane içinde kişi başına düşen aylık gelire göre 850 TL'den başlayan ve 1250 TL'ye kadar ulaşan ödemeler yapacak. Aile destek paketi ödemelerinin hangi tarihte sağlanacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi fakat önceki aylardaki ödeme tarihi dikkate alınarak yürütülen tahminlere göre 10 Mayıs civarında aile destek paketi ödemelerinin verilmesi bekleniyor. Bu çerçevede, bu haftanın son günlerinde ya da önümüzdeki haftanın ilk günlerinde aile destek paketinin mayıs ayı ödemeleri verilmesi halinde bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu bilgilendirilecek.

Aile Destek Paketi Ne Zaman Sona Erecek?

Mayıs ayında aile destek paketi ödemelerinin bu hafta ya da en geç önümüzdeki hafta ülke genelindeki vatandaşların hesaplarına yatırılması beklenirken, aile destek paketinin hangi tarihte sona ereceği de merak edilen konular arasında yer alıyor. 2023 yılında aile destek paketi ödemelerinin sona ermesi bekleniyordu ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan söz konusu destek programının süresinin bir yıl daha uzatıldığını duyurdu. Bu kapsamda, temmuz ayında haziran ayı aile destek paketi ödemelerinin sağlanmasının ardından sosyal yardımların tamamlanması bekleniyor. İlerleyen süreçlerde aile destek paketinin süresinin uzatılmasına dair karar alınması durumunda bakanlığın resmi internet sitesinden açıklamalar yapılabilir.