Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dün itibariyle 7608 TL tutarındaki evde bakım maaşını ülke genelindeki yüz binlerce hak sahibi vatandaşın hesabına yatırırken, aile destek paketi çerçevesinde de önceki hafta hane içinde kişi başına düşen aylık gelire göre 850 TL ile 1250 TL arasında ödemeler yapıldı. Aile destek paketi kapsamında mayıs ayı ödemelerinin sağlanmasının ardından önümüzdeki süreçlerde verilecek olan sosyal yardımlar da merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu çerçevede, sosyal yardım ödemelerinin hangi tarihte sona ereceği ve herhangi bir artışın olup olmayacağı mayıs ayının ortalarında merak edilen konular arasında yer alıyor.

Aile Destek Paketi 2024 Mayıs Ödemesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aile destek paketi çerçevesinde mayıs ayında 850 TL'den başlayan ve hane içinde kişi başına düşen aylık gelire göre 1250 TL'ye varan ödemeler yaparken, aile destek paketinde yeni artışların olup olmayacağı merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aile destek paketi ödemelerinde artış olacağına ilişkin henüz resmi bir açıklamada bulunmadı. Ocak ayında memur maaş katsayısına göre sosyal yardımlara zam yapılmış ve destek ödemeleri yüzde 50’ye yakın orada yükselmişti. Temmuz ayında da memur maaş katsayısına göre sosyal yardımların zamlanması beklenirken, aile destek paketi ödemesinde artış beklentisi bulunmuyor.

2024 Mayis Aile Destek

Aile Destek Ödemesine Ne Zaman Sona Erecek?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın haziran ayında da hane içinde kişi başına düşen aylık gelire göre 850 TL ile 1250 TL arasında değişkenlik gösteren aile destek paketi ödemelerini iletmesi beklenirken, aile destek programından yararlanan vatandaşlar ödemelerin hangi tarihte sona ereceğini merak ediyorlar. Haziran ayı aile destek paketi ödemeleri ile birlikte programın sona ermesi beklenirken, haziran ayı ödemeleri temmuz ayı itibariyle vatandaşlara verilecek. Bu çerçevede, temmuz ayının ortalarına doğru yaklaşırken aile destek paketi ödemelerinin sağlanması ile birlikte programın tamamlanması bekleniyor. Geçtiğimiz yıl aile destek paketi ödemesinin süresinde uzatılmaya gidilmişti. Bu yıl da benzer bir karar alınması halinde kamuoyu bilgilendirebilir.

Editör: Ali Ölmez