Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı geçtiğimiz hafta cuma günü aile destek paketi ödemelerini yurt çapındaki vatandaşların hesaplarına yatırdı. Mayıs ayında önceki aylarda olduğu gibi aile destek paketi çerçevesinde hane içinde kişi başına düşen aylık gelire göre 850 TL'den başlayan ve 1250 TL seviyesine kadar ulaşan sosyal yardımlar sağlanırken, söz konusu destek paketinden yararlanan vatandaşlar güncel ödeme tutarlarının yanı sıra, sosyal yardım programının hangi tarihte biteceğini merak ediyorlar.

Aile Destek Ödemesi Ne Zaman Bitecek?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın dar gelirli haneler için hayata geçirdiği aile destek paketi ödemeleri haziran ayı itibariyle sona erecek. Bu çerçevede, haziran ayı aile destek paketi ödemelerinin temmuz ayında sağlanmasının ardından aile destek programının bitmesi bekleniyor. Geçtiğimiz yıl aile destek paketi ödemelerinin süresinin uzatıldığını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurmuştu. Bu yıl da aile destek paketi ödemelerinin süresinin uzatılmasına ilişkin herhangi bir karar alınması durumunda kamuoyu bilgilendirebilir.

2024 Mayis Aile Destek

Aile Destek Ödemeleri Zamlanacak Mı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın temmuz ayında memur maaş katsayısının belli olmasının ardından sosyal yardımlara yüzde 20 ile 25 aralığında zam yapacağına ilişkin tahminler bulunuyor. Bu çerçevede, evde bakım maaşının, sosyal ve ekonomik destek ödemesinin, yaşlı ve engelli aylıklarının yüzde 20 ile 25 aralığında zamlanacağı düşünülürken, farklı destek programlarından yararlanan vatandaşlar da artışların olup olmayacağını merak ediyorlar. Aile destek paketi ödemelerinde artış yapılıp yapılmayacağı araştırılırken, bakanlık henüz resmi bir açıklamada bulunmadı ancak temmuz ayı ödemesi itibariyle aile destek programının son ereceği düşünüldüğü için aile destek paketi ödemelerinde herhangi bir artış beklentisi bulunmuyor.

Editör: Ali Ölmez