Haziran ayının ilk günleri itibariyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın destek ödemelerini hangi tarihte hesaplara aktaracağı merak ediliyor. Bu çerçevede, aile destek paketi ödemeleri genellikle ay ortasına doğru yaklaşırken ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına aktarılıyor. Haziran ayında da benzer bir sürecin işleyeceğine ilişkin tahminler bulunurken, 16 Haziran'da Kurban Bayramı’nın başlayacak olması nedeniyle aile destek paketi ödemelerinin daha erken tarihte sağlanıp sağlanmayacağı merak ediliyor.

Aile Destek Paketi Ne Zaman Verilecek?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı nisan ayında Ramazan Bayramı öncesinde aile destek paketi ödemelerini hak sahibi vatandaşlara iletmişti. Ramazan Bayramı dolayısıyla aile destek paketi ödemeleri erkene alınırken, Kurban Bayramı öncesinde ödemelerin yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor. Aile destek paketi ödemelerinin Kurban Bayramı dolayısıyla erkene çekileceğine ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi. Bu çerçevede, önceki aylardaki ödeme tarihleri dikkate alınarak yürütülen tahminlere göre 10 Haziran civarında aile destek paketi ödemelerinin sağlanması bekleniyor. Haziran ayında da aile destek paketi ödemeleri ve farklı destek programları çerçevesindeki yardımlar sağlandıkça bakanlık resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden duyuru metinleri yayınlayacak.

Emeklilere Destek 5000 Tl

Aile Destek Ödemesi Bitti Mi?

Aile destek paketi ödemelerinin bu haftanın son günlerinde ya da önümüzdeki haftanın ilk günlerinde yurt çapındaki vatandaşların hesaplarına aktarılması beklenirken, aile destek paketi ödemelerinin hangi tarihte sona ereceği de merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yer alan bilgilendirme metnine göre haziran ayı aile destek paketi ödemelerinin temmuz ayında sağlanması ile birlikte söz konusu destek programı tamamlanacak. 2024 yılında da aile destek paketi ödemelerinin süresinin uzatılmasına ilişkin karar alınması halinde bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanabilir.

Editör: Ali Ölmez