Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı mayıs ayının ilk günlerinden itibaren merakla beklenen aile destek paketi ödemelerini dün itibariyle yurt çapındaki hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatırdı. Mayıs ayında hane içinde kişi başına düşen aylık gelire göre 850 TL ile 1250 TL arasındaki sosyal yardımlar aile destek paketi çerçevesinde sağlanırken, farklı destek programlarından yararlanan vatandaşlar da ödeme tarihlerini merak ediyorlar. Bu çerçevede, geçtiğimiz aylardaki ödeme tarihleri dikkate alınarak evde bakım maaşının, sosyal ve ekonomik destek ödemesinin mayıs ayı ödeme takvimine dair çeşitli tahminler yürütülüyor.

Mayıs 2024 Sosyal Yardım Tarihleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aile destek paketi ödemelerini 10 Mayıs itibariyle ülke genelindeki hak sahibi vatandaşlara iletirken, farklı destek programlarının tarihlerine dair henüz resmi bir açıklama gelmedi fakat önceki aylardaki ödeme tarihleri dikkate alınarak sosyal yardımlar için tahminler yürütülüyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı destek ödemelerini genellikle ay ortasında yurt çapındaki vatandaşların hesaplarına yatırıyor. Bu çerçevede, 10-20 Mayıs tarihleri arasında destek ödemelerinin sağlanacağı tahmin ediliyor. 15 Mayıs tarihinde 7608 TL tutarındaki evde bakım maaşının, 15-20 Mayıs tarihleri arasında dar gelirli hanelerde bulunan öğrenciler için hayata geçirilen ve ortalama 5330 TL olan SED yardımının verileceği düşünülüyor. Destek ödemeleri mayıs ayında da vatandaşların hesaplarına yatırıldıkça bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu bilgilendirilecek.

Turk Lirasi Emeklii

Sosyal Yardım Zamları 2024

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın mayıs ayı destek ödemelerini hangi tarihlerde hesaplara yatıracağına dair araştırmalar sürerken, mayıs ayında sosyal yardım zamları da merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardım ödemelerine temmuz ayında zam yapacak. Temmuz ayında haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanması sonrasında milyonlarca emeklinin ve memurun maaşı zammı belli olacak. Söz konusu maaş zamlarının netlik kazanmasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş memur maaş katsayısına göre yükselen destek ödemelerinin tutarları ile ilgili bilgilendirmede bulunacak.

Editör: Ali Ölmez