Mayıs ayinin ilk günlerinden itibaren darp edilenhaneleri aile destek programı ödemelerinin hangi tarihlerde getireceği merak edilirken, aile ve Sosyal hizmetler bakanlığı 10 Mayıs tarihinde resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınladığı duyurular ile 850 TL'den başlayan ve hane içinde kişi başına düşen aylık kendine göre 1250 TL seviyesine kadar ulaşan aile destek paketi ödemelerini verildigini duyurdu. Söz konusu aile destek paketi ödemelerinin sağlanmasının ardından bakanlı açıklama yapması ile birlikte, aile destek programı ödemelerinden yararlanan vatandaşlar da araştırmalara hız kesmeden devam ediyorlar. Bu çerçevede, aile destek paketi ödemelerinin hangi tarihte sona ereceğini ve aile destek paketi ödemelerinde artış olup olmayacağı merak ediliyor.

Aile Destek Ödemesi Ne Zaman Bitecek?

Aile ve Sosyal hizmetler bakanlığı aile destek paketi ödemeleri kapsamında her ayın ortalarına doğru yaklaşırken 1250 TL'ye kadar ulaşan ödemeler gerçekleştirirken, aile destek paketindan yararlanan vatandaşlar da önümüzdeki süreçlerde artış olup olmayacağını ve programın hangi tarihte sona ereceğini merak ediyorlar. Aile destek paketi ödemeleri haziran ayında sona erecek. Bu durumda, haziran ayı halledersen program ödemelerini temmuz ayında sağlanması ile birlikte sosyal yardım programı tamamlanacak. Aynı dersler program ödemelerini temmuz ayında gerçekleşecek yardımlar ile birlikte sona ereceği tahmin edildiği için herhangi bir artış beklentisi de bulunmuyor.

Evde Baki Turk Lirasi

Aile Destek Ödemesi Süresi Uzayacak Mı?

Aile ve Sosyal hizmetler bakanlığının 850 TL ile 1250 TL arasında değişkenlik gösteren aile destek paketi ödemelerini temmuz ayına kadar ülke genelindeki hak sahibi vatandaşlara bitmesi beklenirken, aile destek paketi ödemelerden süresini uzata uzatamayacak da merak ediliyor. Aile ve Sosyal hizmetler bakanlığı aile destek paketi ödemelerini geçtiğimiz yıl bir yıl süreyle uzatmıştı. Bu yılda benzer bir karar alınması halinde Bakanlığının resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurularıyla kamuoyu bilgilendirme bilir.

Editör: Ali Ölmez