Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın birkaç gün içerisinde aile destek paketi ödemelerini sağlaması bekleniyor. Mayıs ayında da önceki aylarda olduğu gibi aile destek paketi çerçevesinde hane içinde kişi başına düşen aylık gelire göre 850 TL ile 1250 TL arasında değişkenlik gösteren ödemeler yapılacak. Aile destek programı ödemeleri için bekleyiş sürerken, aile destek programından yararlanan vatandaşlar da farklı araştırmalar gerçekleştiriyorlar. Bu çerçevede, aile destek programı ödemelerinin hangi tarihte sona ereceği ve önümüzdeki süreçlerde aile destek paketi ödemelerinde artışa gidilip gidilmeyeceği merak edilen konular arasında yer alıyor.

Aile Destek Ödemesi 2024 Mayıs

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aile destek paketi ödemelerini mayıs ayında da ülke genelindeki vatandaşlara iletecek. Mayıs ayı aile destek paketi ödemelerinin ne zaman verileceğine dair henüz bir açıklama gelmedi ancak genellikle ay ortasında aile destek paketi ödemeleri verildiği için bu haftanın son günlerinde veya önümüzdeki haftanın ilk günlerinde aile destek paketi ödemeleri sağlanabilir. Birkaç gün içerisinde aile destek paketi çerçevesinde dar gelirli hanelere ev içinde kişi başına düşen aylık gelire göre 850 TL ile 1250 TL arasında değişkenlik gösteren ödemelerin yapılması durumunda bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden duyuru metinleri yayınlanacak.

Aile Destek Ödemesi Ne Zaman Bitecek?

Aile destek programı ödemelerinin birkaç gün içerisinde başlaması beklenirken, aile destek programından yaralanan vatandaşlar ödemelerin hangi tarihte sonra geleceğini merak ediyorlar. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aile destek paketi ödemelerine haziran ayına kadar devam edecek. Bu çerçevede, haziran ayı destek ödemelerinin temmuz ayında sağlanmasının ardından aile destek programı ödemelerinin tamamlanması bekleniyor. Geçtiğimiz yıl aile destek paketi ödemelerinin süresi bir yıl boyunca uzatılmış. Temmuz ayında aile destek paketi ödemelerinin süresinin uzatılmasına dair karar alınması durumunda kamuoyu bilgilendirilebilir. Aile destek paketi paketinin temmuz ayı ödemesi ile birlikte sona ereceği düşünüldüğü için önümüzdeki süreçlerde artış beklentisi de bulunmuyor.