Mayıs ayı aile destek paketi ödemeleri geçtiğimiz haftalarda ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatırılırken, önümüzdeki aylarda da destek ödemelerinin ay ortasına doğru iletirdikçe verilmesi bekleniyor. Bu çerçevede, aile destek paketi ödemelerinin hangi tarihlerde sağlanacağını, aile destek paketinden yaralanan vatandaşlar programın ne zaman biteceğini de merak ediyorlar. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanan ve yayınlanacak olan duyurular yakından takip ediliyor.

Aile Destek Ödemesi Ne Zaman Bitecek?

Mayıs ayında da aile destek paketi çerçevesinde 850 TL'den başlayan ve dar gelirli hanelerde ev içinde kişi başına düşen aylık gelire göre 1250 TL seviyesine kadar ulaşan aile destek paketi ödemeleri sağlanırken, söz konusu ödemelerde artış olup olmayacağı ve ödemelerin hangi tarihte sona ereceği merak ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı haziran ayı itibariyle aile destek paketi ödemelerini tamamlayacak. Haziran ayı aile destek paketi ödemelerinin temmuz ayında sağlanmasının ardından ödemeler tamamlanacak. Bu çerçevede, temmuz ayında aile destek paketi ödemelerinin son ereceği düşünüldüğü için herhangi bir artış beklentisi de bulunmuyor.

Turk Lirasi Ozel Sekt R Zammi

Aile Destek Ödemesi Uzatılacak Mı?

Aile destek paketi ödemeleri geçtiğimizde sona erecekti ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dar gelirli hanelere bir yıl daha ödeme yapılacağını açıklamıştı. Söz konusu süre uzatımı bu yıl itibariyle sona ererken, yeni uzatmaların hayata geçip geçmeyeceği merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aile destek paketi ödemelerini temmuz ayında sağlayacak. Temmuz ayı ödemesi ile birlikte programı sona ermesi beklenirken herhangi bir uzatma kararı alınması durumunda bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyunu bilgilendirilebilir. Aile destek paketinin yanı sıra farklı destek programları çerçevesinde yapılacak olan ödemelere ilişkin de bakanlık düzenli olarak bilgilendirmede bulunacak.

Editör: Ali Ölmez