Haziran ayının ortasında Kurban Bayramı'nın başlayacak olması nedeniyle nisan ayında Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi haziran ayında Kurban Bayramı öncesinde destek ödemeleri yurt çapındaki vatandaşların hesaplarına aktarılabilir. Bu çerçevede, destek ödemelerine ilişkin yapılacak açıklamalar vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken, aile destek paketi ödemelerinin hangi tarihte sona ereceği ve yeniden sürenin uzatılıp uzatılmayacağı merak ediliyor.

Aile Destek Ödemesi 2024 Haziran

Haziran ayı aile destek paketi ödemelerinin hangi tarihte yurt çapındaki dar gelirli hanelerin hesaplarına aktarılacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi fakat önceki aylardaki ödeme tarihleri dikkate alınarak yapılan tahminlere göre 10 Haziran civarında 850 TL'den başlayan ve hane içinde kişi başına düşen ayrık gelire göre 1250 TL seviyesine kadar ulaşan aile destek paketi ödemeleri iletilebilir. 16 Haziran tarihinde Kurban Bayramı’nın başlayacak olması nedeniyle aile destek paketi ödemelerinin erkene çekilmesine ilişkin bir karar alınması durumunda ise bakanlık birkaç gün içerisinde resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlayacak duyurular ile kamuoyunu aydınlatabilir.

Aile Destek Turk Lirasi

Aile Destek Ödemesi Ne Zaman Bitecek?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 10 Haziran civarında 850 TL ile 1250 TL arasında değişkenlik gösteren aile destek paketi ödemelerini ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına aktarması beklenirken, aile destek paketi ödemelerinin hangi tarihte sona ereceği de merak ediliyor. Bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan bilgilendirme metnine göre 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi 2024 yılı haziran ayı olup bu dönemin ödemesi takip eden temmuz ayı içerisinde gerçekleştirilecek ve söz konusu destek programı sona erecek. Bu kapsamda, temmuz ayında yapılacak olan ödemeyle birlikte aile destek paketi ödemelerinin sona ermesi bekleniyor. Geçtiğimiz yıl aile destek paketi ödemelerinin bir yıl daha uzatılacağı açıklanmıştı. Bu yıl da benzer bir karar alınması halinde bakanlık açıklamalarda bulunabilir.

Editör: Ali Ölmez