Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı mayıs ayında da geçtiğimiz aylarda olduğu gibi ay ortasında sosyal yardımları hak sahibi kişilere iletti. 1250 TL'ye kadar ulaşan aile destek paketi ödemelerinin, toplam 4.8 milyar TL tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarının, hanesinde bakıma muhtaç kişi bulunanlara 7608 TL tutarındaki evde bakım maaşının, dar gelirli hanelerde bulunan öğrenciler için ortalama 5330 TL olan ve toplamda 878 milyon TL tutarındaki sosyal ve ekonomik destek ödemesinin iletilmesinin ardından farklı sosyal yardım programlarına ilişkin bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken, destek ödemelerindeki artışlar da merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu çerçevede, sosyal yardımlara hangi tarihte zam yapılacağı ve gerçekleşecek artış neticesinde destek ödemelerinin kaç TL olacağı mayıs ayının ilk günlerinden itibaren gündemin ilk sıralarında yer almaya devam ediyor.

Sosyal Yardımlar Ne Zaman Artacak?

10-20 Mayıs tarihleri arasında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı toplumun farklı kesimlerine sağlanan sosyal yardımlara ilişkin peş peşe açıklamalarda bulunurken, sosyal yardım programlarından yararlanan vatandaşlar da desteklerde gerçekleşecek artışları merak ediyorlar. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardım ödemelerine altı ayda bir memur maaş katsayısına göre zam yaptığından dolayı mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanması sonrasında emekli ve memur maaşlarında artışa gidilmesiyle birlikte sosyal yardımlar da yükselecek. Ocak, şubat, mart, nisan ayı enflasyon verileri baz alınarak yapılan hesaplamalara göre yılın ilk dört ayındaki enflasyon farkı yüzde 18,70 olarak belirlenirken, mayıs ve haziran enflasyon rakamları ise önümüzdeki ayların ilk günlerinde duyurulacak. Söz konusu enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından emekli ve memur maaşlarının yüzde 20 ile 25 aralığında artacağına ilişkin tahminler bulunurken, sosyal yardımlarda yüzde 20 ile 25 aralığında artış hayata geçebilir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da sosyal yardımlarda yüzde 20 ile 25 aralığında artışa gidilmesi durumunda resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyunu bilgilendirecek.

2024 Mayis Aile Destek

Sosyal Yardımlardan Hangileri Zamlanacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın destek ödemelerine memur maaş katsayısına göre zam yapması ve temmuz ayında sosyal yardımların yüzde 20 ile 25 aralığında zamlanması beklenirken, hangi destek ödemelerine ne kadar zam yapılacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ocak ayında evde bakım maaşına, yaşlı ve engelli aylıklarına, sosyal ve ekonomik destek ödemesine zam yapmıştı. Temmuz ayında da söz konusu desteklerde artışa gidilmesi bekleniyor. Bu çerçevede, aile destek paketi ödemelerinin temmuz ödemesi sonrasında sona ereceği düşünüldüğü için aile destek paketi ödemelerinde artış beklentisi bulunmuyor.

Editör: Ali Ölmez