Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı mayıs ayında pek çok destek ödemesini 10-20 Mayıs tarihleri arasında ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatırırken, 26 Mayıs itibariyle haziran ayı ödemelerine ilişkin araştırmalar hız kazandı. Bu çerçevede, haziran ayında sosyal yardımların hangi tarihte verileceği ve Kurban bayramı öncesinde ödemelerin erkene çekilip çekilmeyeceği en çok araştırılan konular arasında yer alırken, sosyal yardımlardaki artışlar da merak ediliyor.

Haziran 2024 Sosyal Yardım Ödemeleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı nisan ayında Ramazan Bayramı öncesinde aile destek paketinden evde bakım maaşına, yaşlı ve engelli aylıklarından sosyal ve ekonomik destek ödemesine kadar çeşitli sosyal yardımları yurt çapındaki vatandaşların hesaplarına yatırmıştı. Söz konusu desteklerin sağlanmasının ardından bakanlık resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirmede bulunurken, Kurban Bayramı öncesinde ödemelerin yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor. Kurban Bayramı öncesinde sosyal yardımların sağlanacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi. Bu durumda, 10-20 Haziran tarihleri arasında sosyal yardımların peş peşe vatandaşların hesaplarına yatmasına ilişkin beklentiler bulunurken, haziran ayında ödemelerin erkene çekilmesine ilişkin kararlar alınması halinde de bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyunu bilgilendirilebilir.

Turk Lirasi Ozel Sekt R Zammi

Sosyal Yardım Zamları 2024

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sosyal yardım ödemelerini Kurban Bayramı öncesinde hesaplara aktarıp aktarmayacağına ilişkin araştırmalar hız kesmeden devam ederken, sosyal yardım zamları da mayıs ayının son günlerinde en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Ocak ayında olduğu gibi temmuz ayında da sosyal yardımlara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı memur maaş katsayısına göre zam yapacak. Ocak, şubat, mart ve nisan ayı enflasyon verileri baz alınarak gerçekleşen hesaplamalara göre yılın ilk dört ayındaki enflasyon farkı yüzde 18,70 olurken, mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memur maaşlarının yüzde 20 ile 25 oranında artacağı düşünülüyor. Bu durumda, sosyal yardımlarda da yüzde 20 ile 25 oranında artış hayata geçebilir.

Editör: Ali Ölmez