Haziran ayının ilk günleri itibariyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardım programlarından yararlanan vatandaşların en çok merak ettiği konular arasında ödeme tarihleri ve destek ödemelerinin zamları yer alıyor. Sosyal yardım ödemelerine temmuz ayının ilk günlerinde memur maaş katsayısına göre zam yapılacak. Söz konusu artış için bekleyiş sürerken, haziran ayında sosyal yardım ödemelerinin hangi tarihlerde sağlanacağına ilişkin önceki aylardaki ödeme takvimi dikkate alınarak tahminler yürütülüyor. Sosyal yardımlardan yararlana vatandaşlar da güncel tahminleri yakından takip ediyorlar.

Sosyal Yardımlar 2024 Haziran Ödemeleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı haziran ayı destek ödemelerini önümüzdeki süreçlerde hak sahiplerine iletecek. Haziran ayı ödemelerinin ne zaman başlayacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi fakat geçtiğimiz aylardaki ödeme tarihleri dikkate alınarak yürütülen tahminlere göre 10-20 Haziran tarihleri arasında sosyal yardımların sağlanması bekleniyor. Sosyal ve ekonomik destek ödemesi çerçevesinde de haziran ayında ortalama 5330 TL ödeme yapılacak. Sosyal ve ekonomik destek ödemesi genellikle ay ortasında sağlandığı için 15-20 Haziran tarihleri arasında dar gelirli hanelerde bulunan öğrencilerin eğitim hayatlarına destek olabilmek ve ailelerinin maddi yüklerini hafifletebilmek için ortalama 5330 TL tutarındaki sosyal ve ekonomik destek ödemesinin iletilmesi halinde bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanacak. Ayrıca 16 Haziran tarihinde Kurban Bayramı'nın başlayacak olması nedeniyle ödemelerin erkene çekilmesine ilişkin karar alınırsa da bakanlık bilgi verebilir.

2024 Mayis Aile Destek

SED Yardımı 2024 Temmuz Zammı

Ortalama 5330 TL tutarındaki sosyal ve ekonomik destek ödemesinin 10-20 Haziran tarihleri arasında vatandaşlara sağlanacağına dair tahminler bulunurken, haziran ayının ilk günlerinde destek ödemelerindeki artışlar da merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardım ödemelerine 6 ayda bir memur maaş katsayısına göre zam yaptığı için temmuz ayının ilk günlerinde sosyal ve ekonomik destek ödemesinin de aralarında yer aldığı sosyal yardımlara zam yapılması bekleniyor. Destek ödemelerinin hangi oranda artacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi fakat yılın ilk dört ayındaki enflasyon farkı yüzde 18,70 olarak belirlenirken, mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından sosyal yardımlarda yüzde 20 ile 25 aralığında artış hayata geçirebilir.

Editör: Ali Ölmez