Önceki aylarda olduğu gibi mayıs ayında da ayın ortasına doğru yaklaşırken sosyal yardımlara ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı peş peşe açıklamalarda bulunmaya başladı. Bu çerçevede, destek ödemelerine ilişkin gelişmeler vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken, sosyal yardım ödemeleri sağlandıkça bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanan duyuru metinleri ile kamuoyu bilgilendiriliyor.

Mayıs 2024 Sosyal Yardımları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı mayıs ayında ilk olarak aile destek paketi ödemelerini iletti. 10 Mayıs tarihinde aile destek paketi ödemeleri verilirken, 12 Mayıs'ta da yaşlı ve engelli aylıkları sağlandı. Geçtiğimiz hafta verilen ödemeleri sonrasında bu hafta itibariyle 7608 TL tutarındaki evde bakım maaşı, ortalama 5330 TL olan sosyal ve ekonomik destek ödemesi verildi. Bu çerçevede, 20 Mayıs tarihine kadar aile destek paketi ödemeleri, yaşlı ve engelli aylıkları, evde bakım maaşı, sosyal ve ekonomik destek ödemesi yurt çapındaki hak sahibi vatandaşların hesaplarına aktarıldı. Mayıs ayının son günlerine kadar farklı sosyal yardım programları çerçevesinde ödemeler gerçekleştirildikçe bakanlık resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlayacağı duyurular ile kamuoyuna bilgilendirecek.

Aile Destek Turk Lirasi

Sosyal Yardım Zamları 2024 Temmuz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 10-20 Mayıs tarihleri arasında toplumun farklı kesimlerine sosyal yardım ödemelerini iletirken, desteklerden yararlanan vatandaşlar da ödemelerin ayrıntılarına dair araştırmalar gerçekleştiriyorlar. Sosyal yardımlar sağlandıkça bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanırken, temmuz ayında destek ödemelerinde artışa gidilecek. Bu çerçevede, temmuz ayında sosyal yardımlara hangi oranda zam yapılacağı merak ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardımların ocak ayında yüzde 50'ye yakın oranda yükseldiğini duyurmuştu. Temmuz ayında da sosyal yardımlara memur maaş katsayısına göre zam yapılacak. Bu çerçevede, memur maaşlarının yüzde 20 ile 25 aralığında atacağına ilişkin tahminler bulunduğundan dolayı sosyal yardımlarda da yüzde 20 ile 25 arasında artış hayata geçebilir.

Editör: Ali Ölmez