Mayıs ayı enflasyon rakamlarının bugün açıklanmasının ardından yılın ilk beş ayındaki enflasyon farkı üzerinden emekli ve memur maaş zammı için hesaplamalar gerçekleştirilirken, sosyal yardım ödemelerinden yararlanan vatandaşlar da destek ödemelerindeki artışları merak ediyorlar. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı temmuz ayında memur maaş katsayısına göre sosyal ve ekonomik destek ödemesine, yaşlı ve engelli aylıklarına, evde bakım maaşlarına zam yapacak. Destek ödemelerindeki artışlar için bekleyiş sürerken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sosyal yardım programları çerçevesinde haziran ayı ödemelerini ne zaman gerçekleştireceği de merak ediliyor.

Sosyal Yardım 2024 Haziran Ödemesi

Haziran ayının ilk günlerinde mayıs ayı enflasyon rakamlarının TÜİK tarafından duyurulmasının ardından da sosyal yardım ödemelerindeki artışlara ilişkin hesaplamalar gerçekleştirilirken, haziran ayı sosyal yardımlarının hangi tarihlerde verileceği de merak ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı destek ödemelerini genellikle ay ortasında yurt çapındaki vatandaşların hesaplarına aktarırken, sosyal ve ekonomik destek ödemesi çerçevesinde de haziran ayında ödemeler yapılacak. Sosyal ve ekonomik destek ödemesi genellikle ayın 15'i ile 20'i arasında sağlanırken, 16 Haziran tarihinde Kurban Bayramı'nın başlayacak olması nedeniyle sosyal ve ekonomik destek ödemesinin erkene çekilmesine ilişkin karar alınırsa bakanlık açıklamalar yapabilir.

Turk Lirasi Promosyon

SED Yardımı 2024 Tutarı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli hanelerde bulunan çocuklar için sosyal ve ekonomik destek programını hayata geçirirken, yükseköğretimde okuyan çocuk için ortalama 6505 TL ödeme yapılıyor. Bu çerçevede, haziran ayında 6505 TL sosyal ve ekonomik destek ödemesi sağlanacak. Söz konusu destek ödemesinin hangi tarihte verileceğinin yanı sıra, sosyal ve ekonomik destek ödemesindeki artış miktarı da merak ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal ekonomik destek ödemesine altı ayda bir memur maaş katsayısına göre zam yaptığı için temmuz ayında destek ödemesinde artışa gidilmesi bekleniyor. Türkiye İstatistik Kurumu temmuz ayının ilk günlerinde haziran ayı enflasyon rakamlarını duyuracak. Böylece sosyal ve ekonomik destek ödemesindeki artış miktarı da belli olacak.

Editör: Ali Ölmez