850 TL ile 1250 TL arasında değişkenlik gösteren aile destek paketi ödemelerinin iki gün önce sağlanmasının ardından, aile destek paketi ödemelerinin yarın sıra farklı sosyal yardımların da erkene çekilip çekilmeyeceği merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardım ödemelerinin tarihlerine ilişkin resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirmede bulunmasa da geçtiğimiz aylardaki ödeme tarihleri ve aile destek paketi ödemesinin Kurban Bayramı dolayısıyla erkene çekilmesi nedeniyle sosyal ve ekonomik destek ödemesini tarihine dair çeşitli tahminler yürütülüyor.

SED Yardımı 2024 Haziran

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal ve ekonomik destek ödemesinin haziran ayında hangi tarihte hesaplara yatacağı ile ilgili resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirmede bulunmadı fakat 16 Haziran tarihinde başlayacak olan Kurban Bayramı dolayısıyla aile destek paketi ödemelerinin erkene çekilmesinin ardından sosyal ve ekonomik destek ödemesinin de Kurban Bayramı öncesinde verileceği düşünülüyor. Bu durumda, önümüzdeki hafta ortalama 5330 TL tutarındaki sosyal ve ekonomik destek ödemesinin sağlanması halinde bakanlık açıklamalarda bulunacak. Sosyal ve ekonomik destek ödemesi öğrencinin bulunduğu eğitim kademesine göre değişkenlik gösterirken ilköğretimde okuyan çocuk için dar gelirli ailelere 5421 TL ödeme yapılacak.

Aile Destek Mayis 2024

SED Yardımı 2024 Zammı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın dar gelirli hanelerde bulunan çocuklar için ortalama 5330 TL tutarındaki sosyal ve ekonomik destek ödemesini gelecek hafta hesaplara yatırması beklenirken, sosyal ve ekonomik destek ödemesinde yaşanacak olan artış da haziran ayının ortalarına doğru merak edilen konular arasında yer alıyor. Sosyal ve ekonomik destek ödemesine, evde bakım maaşına, yaşlı ve engelli aylıklarına son olarak ocak ayında memur maaş katsayısına göre zam yapmıştı. Bu durumda, temmuz ayında memur maaş katsayısının belli olmasının ardından sosyal ve ekonomik destek ödemesinde artışa gidilmesi bekleniyor. Memur maaşlarının yüzde 20 dolaylarında artacağına dair tahminler bulunduğu için sosyal ve ekonomik destek ödemesinde yüzde 20 dolaylarında artışa gidilebilir ve tutar 6000 TL seviyesine çıkabilir.

Editör: Ali Ölmez