Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı mayıs ayında dezavantajı gruptaki bireylere çeşitli destek programları sunuyor. Bu çerçevede, 10 Mayıs'ta aile destek paketi ödemeleri verilirken, iki gün önce de yaşlı ve engelli aylıkları sağlandı. Söz konusu desteklerin hesaplara yatırılmasını ardından bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanırken, önümüzdeki süreçlerde yapılacak olan ödemeler de merak ediliyor. Geçtiğimiz aylardaki ödeme tarihleri dikkate alınarak mayıs ayı evde bakım maaşı ödemelerine dair tahminler yürütülüyor.

Mayıs 2024 Evde Bakım Maaşı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı mayıs ayı evde bakım maaşı ödemelerinin hangi tarihte sağlanacağına ilişkin henüz resmi bir açıklamada bulunmadı fakat geçtiğimiz aylardaki ödeme tarihleri ile mayıs ayı ödemeleri için tahminler yapılıyor. Aile destek paketi ödemelerinin, yaşlı ve engelli aylıklarının sağlanmasının ardından evde bakım maaşı ödemeleri merak konusu oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evde bakım maaşı ödemelerinin ne zaman verileceğine ilişkin açıklamada bulunmadı fakat 15 Mayıs civarında ödemelerin yapılması bekleniyor. Yarın itibariyle evde bakım maaşı ödemelerinin sağlanması halinde bakanlık açıklamalarda bulunacak.

Evde Bakim 2024 Mayis

Evde Bakım Yardımı Zammı 2024 Temmuz

Yarın itibariyle evde bakım yardımı ödemelerinin sağlanacağına ilişkin tahminler bulunurken, evde bakım maaşı ödemelerinde yeni artışların olup olmayacağı da merak ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evde bakım maaşına ve farklı destek ödemelerine memur maaş katsayısına göre zam yapacak. Zam oranı için henüz resmi bir açıklama gelmedi ancak destek ödemelerinin yüzde 20 ile 25 aralığında zamanacağına ilişkin tahminler bulunuyor. Bu durumda, evde bakım maaşı 7608 TL'den 9000 TL seviyesine yükselebilir.

Editör: Ali Ölmez