Mayıs ayının ortalarına doğru ilerlerken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın toplumun farklı kesimlerine sağlayacağı sosyal yardım ödemelerine dair araştırmalar hız kazandı. Bu çerçevede, aile destek paketinin, evde bakım maaşının, sosyal ve ekonomik destek ödemesinin hangi tarihlerde verileceği, destek ödemeleri kapsamında ne kadar ödeme yapılacağı ve sosyal yardımların hangi tarihte zamanacağı merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın geçtiğimiz aylardaki sosyal yardım ödeme tarihleri dikkate alınarak mayıs ayı destekleri için tahminler yürütülüyor.

Aile Bakanlığı 2024 Mayıs Ödemeleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu hafta ya da en geç önümüzdeki hafta mayıs ayı sosyal yardımlarına başlaması bekleniyor.10 Mayıs tarihinde aile destek paketi ödemelerinin sağlanacağına dair tahminler bulunurken, önceki aylardaki ödeme tarihleri dikkate alınarak yürütülen tahminlere göre 15 Mayıs civarında da evde bakım maaşı ödemeleri iletilebilir. Sosyal ve ekonomik destek ödemesinin ise 15-20 Mayıs tarihleri arasında sağlanması bekleniyor. Aile destek paketi çerçevesinde 850 TL ile 1250 TL arasında değişen sosyal yardımlar verilecek. Evde bakım maaşı kapsamında 7608 TL, sosyal ve ekonomik destek ödemesinde de dar gelirli hanelerde bulunan öğrencilerin eğitim hayatlarına destek olabilmek ve ailelerin maddi yüklerini hafifletebilmek için ortalama 5330 TL sağlanacak.

Sosyal Yardım Zamları 2024

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 10-20 Mayıs tarihleri arasında sosyal yardımları vatandaşlara sağlayacağı tahmin edilirken, destek ödemelerinin güncel miktarlarının yanı sıra hangi tarihte artışa gidileceği de araştırılan konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı temmuz ayında memur maaş katsayısının netlik kazanmasının ardından sosyal yardımlara zam yapacak. Ocak ayında destek ödemeleri yüzde 50'ye yakın oranda yükselmişti. Yılın ilk dört ayındaki enflasyon farkı yüzde 18.70 olarak belirlenirken, mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamlarının Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanmasının ardından sosyal yardımların yüzde 20 ile 25 aralığında artacağına dair tahminler bulunuyor. Destek ödemelerindeki artışların belli olmasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş evde bakım maaşının, yaşlı ve engelli aylıklarının, sosyal ve ekonomik destek ödemesinin güncel miktarlarına dair kamuoyunu bilgilendirecek.