Aile destek paketi ödemelerinin, yaşlı ve engelli aylıklarının geçtiğimiz hafta hesaplara yatırılmasının ardından mayıs ayı sosyal yardımların ayrıntılarına ilişkin açıklamaları Bakan Mahinur Özdemir Göktaş yaparken, farklı programlar çerçevesinde gerçekleşecek olan ödemeler de merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu kapsamda, aile kurumunun güçlendirilmesi ve gençlerin evliliklerinin teşvik edilmesi amacıyla hayata geçirilen faizsiz evlilik kredisi için ilk aşamada deprem bölgesindeki şehirlerde başvurular alınırken, ödeme tarihi merak konusu olmuştu. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş da evlilik kredisi ile ilgili detaylara dair bilgi verdi.

Faizsiz Evlilik Kredisi Ödemeleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman ve Gaziantep’in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde faizsiz evlilik kredisi başvurularını geçtiğimiz aylarda almaya başlamıştı. Söz konusu faizsiz evlilik kredisi için başvuruların gerçekleşmesinin ardından ödemelerin hangi tarihte gerçekleşeceği merak edilirken, 15-30 Nisan'da resmi nikah yapanlara ödemeler 21 Mayıs tarihinde yapılacak. TRT Haber canlı yayına da ödemeler ile ilgili bilgilendirmede bulunan Bakan Mahinur Özdemir Göktaş:

’’Buradan da bu fondan yararlanan gençlerimize bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Resmi nikahı 15-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen çiftlerimizin kredi ödemeleri, 21 Mayıs itibariyle hesaplarına geçmeye başlayacak. Şimdiden gençlerimize hayırlı, uğurlu olsun’’ dedi.

Evde Baki Turk Lirasi

Aile Bakanlığı Sosyal Yardım Ödemeleri 2024

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş faizsiz evlilik kredisinin 21 Mayıs itibariyle başlayacağını belirtirken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın destek programlarından yararlanan vatandaşlar da destek ödemelerindeki artışları ve tarihleri merak ediyorlar. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardımları genellikle ayın 10’u ile 20’si arasında hesaplara yatırırken, önümüzdeki süreçlerde de ayın 10’u ile 20’si arasında sosyal yardım ödemeleri verilecek. Destek ödemelerindeki artışlar ise temmuz ayının ilk günlerinde haziran ayı enflasyon rakamlarının Türkiye İstatistik Kurumu tarafından duyurulması ve memur maaş katsayısının belli olmasının ardından netlik kazanacak.

Editör: Ali Ölmez