Aile destek paketi ödemelerinin geçtiğimiz günlerde sağlanmasının ardından farklı sosyal destek programları ile ilgili araştırmalar gerçekleştirilirken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da ödemeler ile ilgili düzenli olarak bilgilendirmede bulunuyor. Bu çerçevede, aile destek paketi ödemelerinin ardından farkı destek programlarına dair yeni duyurular yayınlanıyor. Sosyal yardım programlarından yararlanan vatandaşlar da güncel gelişmeleri yakından takip ediyorlar.

Sosyal Yardım Ödemeleri 2024 Mayıs

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın açıklamasına göre mayıs ayında yaşlı ve engelli aylığı çerçevesinde toplam 4.800.000.000 TL verildi. Yaklaşık 2.6 milyar TL tutarındaki yaşlı aylığı ve yaklaşık 2.2 milyar TL tutarındaki engelli aylıkları verilmesinin ardından açıklamalarda bulunan Bakan Mahinur Özdemir Göktaş:

“Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda yanındayız. Bu doğrultuda Mayıs ayı için toplam 4,8 milyar TL tutarındaki yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırdık” ifadelerini kullandı.

Turk Lirasiii

Evde Bakım Maaşı Mayıs 2024 Ne Zaman?

Aile destek paketi ödemelerinin, yaşlı ve engelli aylıklarının sağlanmasının ardından farklı destek programları ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Bu çerçevede, hanesinde bakıma muhtaç kişi bulunan vatandaşlara 7608 TL tutarındaki evde bakım maaşının ne zaman verileceği merak ediliyor. Evde bakım maaşı ödemelerinin tarihine dair henüz resmi bir açıklama gelmedi ancak geçtiğimiz aylardaki ödeme tarihleri dikkate alınarak yürütülen tahminlere göre 15 Mayıs civarında evde bakım maaşı ödemelerinin sağlanması bekleniyor. Bu durumda, bu hafta itibariyle evde bakım maaşı ödemelerinin hesaplara yatması halinde bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlancak duyurular ile kamuoyu bilgilendirilecek.

Editör: Ali Ölmez