Afrin şehitleri son yolculuğuna uğurlandı. Geçtiğimiz gün 13 askerin yaralı 8 askerin ise şehit haberini duyurulmuştu. Şehitlerimiz bugün son yolculuğuna insan seli eşliğinde uğurlandı.

Zeytin Dalı Harekatı’nın ilerlediği günlerde çatışmalar hala tüm hızı ile devam ederken geçtiğimiz gün askerlerin yaralı ve şehit haberi TSK tarafından duyuruldu. 13 askerin yaralı olarak tedavi altına alındığı 8 askerin ise şehit olduğu açıklanmıştı. Afrin’in kuzeybatısında bulunan 1083 rakımlık bir tepede teröristlerin sızması sonucu çıkan çatışmada şehit olan 8 Mehmetçik bugün son yolculuğuna uğurlandı.

Afrin şehidi Jandarma Astsubay Çavuş Abdullah Taha Koç memleketi Beyhekim Devlet Hastanesi morguna alındı. Daha sonra helallik için baba evine getirildi ve memlektlileri tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Koç’un cenazesi için evinin önünde yaklaşık olarak 500 kişi ellerinde Türk Bayrakları ile karşıladı. Acılı aile baba Ahmet, anne Zehra Hanım ve kardeşleri şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı döktüler.

Şehidin cenazesini babası Ahmet Koç tüm dirayetini koruyarak musalla taşından aldı ve defnedileceği mezarlığa kadar şehit oğlunun tabutunu sırtında taşıdı. Şehidin defnedileceği mezarlıkta belediye tarafından temizlik çalışanları bir grup bayan da şehidin naşını görünce gözyaşlarını tutamadı.

Törene Konya Valisi Yakup Canbolat, 3’üncü Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fidan Yüksel, AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ile birlikte tüm Konya halkı katıldı. Şehitlerini yalnız bırakmayan Konyalılar törene 10 bin kişiden fazla katıldı. Şehit Koç cenaze namazının ardından Konya Şehitliği’ne defnedildi.