Önceki yıl 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen depremde 11 il etkilenirken, depremin ardından vatandaşlara destek olabilmek için çeşitli yardım programları hayata geçirildi. Bu çerçevede, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kira yardımı ödemeleri sağlanırken, mayıs ayı itibariyle kira yardımlarının verilip verilmeyeceği merak ediliyor. Kira yardımı ödemelerin hangi tarihte sağlanacağının yanı sıra, kira yardımı ödemelerinin ne zaman biteceği de merak edilen konular arasında yer alıyor.

AFAD Kira Yardımı Ne Zaman Verilecek?

AFAD depremzedelere yönelik destek için hayata geçirilen kira yardımının ilk olarak 1 yıl süreyle devam edeceğini açıklamıştı ancak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ise vatandaşlara evleri teslim edilene kadar kira yardımlarının verileceğini belirtti. Bu çerçevede, mayıs ayında kira yardımı ödemelerinin gerçekleşmesi bekleniyor. Kira yardımı ödemeleri genellikle ayın 15’inden sonra hesaplara yatırılırken, ödemeler şehirlere göre değişkenlik gösterebiliyor. Evlerini henüz teslim almayan kiracılara 5000 TL, ev sahiplerine ise 7500 TL ödeme yapılırken, ilerleyen süreçlerde ödemeler yapılması halinde kamuoyu bilgilendirilebilir.

Aile Destek Turk Lirasi

Kira Yardımı Ne Zaman Bitecek?

AFAD'ın birkaç gün içerisinde deprem bölgesindeki vatandaşlara kira yardımı ödemelerini iletmesi beklenirken, kira yardımının hangi tarihte sona ereceği de merak edilen konular arasında yer alıyor. Kira yardımı ödemelerinin ne zaman biteceği ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi fakat Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin evler teslim edilene kadar kira yardımının devam edeceğini söylemesi nedeniyle deprem bölgesideki vatandaşların evlerini teslim almasının ardından kira yardımı uygulamasının sona ereceği düşünülüyor.

Editör: Ali Ölmez